Racing Mechelen-aanvoerder Kurt Weuts wint het duel van Tuur Lambrecht. © Karel Hemerijckx

Racing Mechelen gaat opnieuw onderuit: “Er is geen sprake van paniek”

Op bezoek bij leider Hasselt is Racing Mechelen met het kleinste verschil onderuitgegaan. In een kansarme partij besliste een afstandsschot van Ricardo Kessels de wedstrijd. “Maar een gelijkspel was veel juister geweest”, weet Racing-aanvoerder Kurt Weuts.

Geert Fierens

“Het was een wedstrijd met weinig kansen”, opent Weuts. “Hasselt had het meeste balbezit en je merkt dat het een compleet geheel is met kwaliteiten. Zij hadden een licht overwicht en zetten steriele druk, maar echt in gevaar zijn we nooit geweest. Wij stelden daar evenwel ook niet veel kansen tegenover. Maar ik vind dat we de nederlaag niet verdienden, een gelijkspel zou een veel juistere weergave zijn geweest.”

Maar toch werd de Mechelse doelman Senne Goossens één keer geklopt. “Een schot vanop ongeveer 25 meter van het doel”, blikt Weuts terug op de fase. “Een toevalstreffer, dat mag Kessels nog honderd keer proberen. Het lukt hem niet meer om zo te scoren. Ach, we zitten wel een beetje in de hoek waar de klappen vallen. Max Van Der Brempt ging zijn kans, maar de bal week af en vloog tegen de lat. Dat is het verschil. In een periode waar alles meezit, gaat zo’n bal zeker binnen.”

Voor de vierde keer op rij kon Racing niet scoren en pakte het slechts 1 op 12. Zorgt dat voor een zekere onrust binnen de club? “Neen, we zijn ook niet aan het seizoen begonnen met de ambitie om te promoveren. Dus van paniek is er zeker geen sprake”, gaat Weuts verder. “Dat we nu al vier wedstrijden niet scoren, dat zie je natuurlijk liever anders. Ook voor mezelf als aanvaller, leuk is dat niet. Het enige wat we nu kunnen doen, is hard blijven werken. En dan slaat de boel wel eens om in ons voordeel. Want heel veel meeval hebben we ook nog niet gekend. In het begin van het seizoen verdienden we volgens mij in bepaalde wedstrijden meer dan we gekregen hebben. En nu is er die slechte reeks. We mogen de schouders in ieder geval niet laten hangen. Er wordt goed getraind en ik ben er helemaal van overtuigd dat al die inspanningen vroeg of laat betere resultaten gaan geven”, kijkt Weuts strijdvaardig vooruit.

MEER OVER RC Mechelen

MEER VOETBALNIEUWS