©  REUTERS

Magistrale Max Verstappen wint in Mexico City en is nieuw record rijker met felbegeerde 14 GP-zege

Max Verstappen heeft de Grote Prijs van Mexico City gewonnen. De Nederlander vertrok vanop de pole en reed door een goede bandenstrategie van Red Bull autoritair naar de overwinning. Zijn veertiende van het seizoen, een nieuw record bovenop zijn eerdere tweede wereldtitel.

Maarten Vanhoof

Verstappen kon alvast rekenen op een uitstekende start. De Nederlander kon George Russell en Lewis Hamilton makkelijk afhouden. Deze laatste kon al twee keer zegevieren in Mexico en was erop gebrand om met een derde zege op gelijke hoogte te komen van recordhouder Verstappen. Bovendien beëindigde Hamilton een seizoen nog nooit zonder overwinning, een reeks die hij graag wou verderzetten door te winnen in Mexico City.

Maar laat nu net ook Verstappen op recordjacht zijn. De Nederlander wou graag het zegerecord van dertien Grote Prijzen in een seizoen verbreken door zijn 14de GP-zege te veroveren. Van de twee Zilverpijlen werd Hamilton de grootste uitdager van Verstappen, want thuisrijder Sergio Perez passeerde Russell onder luid gejuich van het publiek. Na een tussenstop van Verstappen reed Hamilton alvast aan de leiding.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Gokken met bandenwissel

Vier ronden later ging ook Hamilton de pitstraat binnen. Mercedes gokte op de harde banden om Verstappen het vuur aan de schenen te leggen. De bandenwissel van Hamilton leek wel te lonen, want de zevenvoudige wereldkampioen reed snellere rondetijden dan beide Red Bulls, die hun zachte banden handen ingeruild voor mediums. Al dacht de Brit zelf daar wel anders over: “Deze banden zijn minder goed dan de mediums.”

Halverwege was het wel Verstappen die weer aan de leiding reed. De Nederlander begon zijn voorsprong zelfs langzaam maar zeker weer uit te breiden. Bij Mercedes moesten ze erop rekenen dat Max nog een pitstop zou maken. Maar al snel werd duidelijk dat Verstappen niet van plan was om binnen te rijden.

Dat bleek uiteindelijk ook de goede zet, want hij stoomde door naar zijn vierde overwinning in Mexico, maar vooral zijn felbegeerde 14 GP-zege dit seizoen. Lewis Hamilton eindigde alweer tweede en heeft dit seizoen nog twee kansen om de nul weg te vegen. Te beginnen over twee weken, met de GP van Brazilië.

Vastgoed

Jobs in de regio