©  BELGA

Laurens Sweeck heeft zijn revanche beet en wint voor het eerst in de Wereldbeker: “Dit voelt fantastisch”

Laurens Sweeck rijdt nu al een aantal jaar aan de top van het veldrijden, maar een overwinning in de Wereldbeker bleef al die tijd uit. Tot vandaag. In de nieuwe veldrit in Maasmechelen stond er geen maat op de Vlaams-Brabander, die halfweg solo ging. Na drie tweede plaatsen, in Waterloo, Fayetteville en afgelopen zaterdag nog in Ruddervoorde, was het nu wel prijs.

Maarten Vanhoof

LEES OOK. Laurens Sweeck doorbreekt Wereldbeker-hegemonie van Iserbyt en pakt deugddoende eerste seizoenszege in Maasmechelen

“Dit voelt fantastisch”, aldus Sweeck. “Ik was goed vertrokken en had de hele cross een goed gevoel in de benen. Vandaag kwam het erop aan om geen kleine foutjes te maken, en Eli maakte er een grote en kwam ten val. Natuurlijk komt dat omdat we allemaal op onze limiet rijden. Ik ook zat op mijn limiet in de vele bochten. Het gevaar om lek te rijden was heel groot. Ik ook kende mijn deel van de pech. In de laatste ronde van de wedstrijd sloeg ik toch wat in paniek maar kon ik vlug van fiets wisselen.”

Sweeck ging al van ver aan vandaag. “Ik wou uit de problemen blijven. Daarom koos ik ervoor om na de start steeds vooraan in de wedstrijd te rijden. Het doet enorm veel deugd dat ik het geluk vandaag eindelijk eens aan mijn kant had. Ik ben blij met mijn eerste Wereldbekerzege ooit.”

En of de zege dus deugd deed. Ook gisteren in Ruddervoorde was Sweeck er dicht bij, maar daar was Isberyt de beste. Na afloop was Sweeck er niet mals voor zijn voormalige ploegmaat, die te weinig kopwerk zou hebben gedaan. “Toch speelde wat er gisteren gebeurd is vandaag geen rol. Al is het wel goed dat er eens wat animo is in het veldrijden. Dat blaast de cross wat leven in.”

©  BELGA

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Veldrijden