©  BELGA

Lierse K. is leider af na 3-0 pandoering in topper bij RWDM

Leider af! Exact vier weken nadat het ferme billenkoek had gekregen bij titelkandidaat SK Beveren ging Lierse ook bij die andere titelfavoriet RWDM stevig voor de bijl. De Pallieters hingen na amper twintig minuten al in de touwen in Molenbeek. Op het uur volgde nog het genadeschot.

Kurt Guldentops

Durven voetballen en vooral niet opnieuw afgaan als een gieter. Wat zijn goede voornemens waard als ze al na nauwelijks 69 seconden voetballen richting prullenmand kunnen? De eerste deftige aanval van RWDM was meteen ook goed voor de openingsgoal. Challouk kreeg te veel ruimte, mocht vrij oprukken tot aan de rand van de zestienmeter en mepte het leer staalhard in de hoek. Het slechtst denkbare scenario voor de Pallieters was daarmee opgestart. En kreeg na twintig minuten ook nog een vervolg. Onnodige vrijschop aan de rand van de grote rechthoek en opnieuw bingo. Een schilderwerkje van Biron over de muur en voorbij een louter lucht vangende doelman Delanghe. En toch. Tussen beide goals had ook Lierse een teken van leven gegeven. Een eerste reactie kwam van Tabekou, wiens kopbal door thuisgoalie Defourny van onder de lat werd geveegd. Ook Pupe dreigde nadien nog met een spectaculaire omhaal. Blaffen dus wel, maar bijten deed Lierse niet. En zo doken de Lierenaars met een dubbele achterstand de rust in.

Ook na rust ging er aanvankelijk weinig dreiging uit van Lierse, dat amper momenten kende waarin het de thuisploeg in verlegenheid wist te brengen. De prikken van RWDM bleven scherper, gekruid met meer kwaliteit. Met op het uur dan toch de definitieve doodschop voor de bezoekers. Een kopbal van Biron in het pak vond de vrijstaande El Ouahdi aan de tweede paal. 3-0 en boeken dicht. Erger vermijden werd de hoofdnoot. Een paar kleine kansjes volgden nog wel: twee keer Rocha en opnieuw een kopbal van Tabekou. Maar zich echt terug in de match knokken lukte Lierse niet.

En dus springt RWDM over Lierse naar de eerste plaats in het klassement. En hebben de Pallieters komend weekend op het eigen Lisp opnieuw aan te knopen met winst tegen Jong Genk om zich in de subtop van het klassement te handhaven.

RWDM: Defourny, Heris, O’Brien, Le Joncour Vorogovskiy, Oyama, De Sart, Challouk, El Ouahdi (80’ Botella), Biron (87’ Rikelmi), Plange (63’ Smeets).

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver (79’ Libert), Raemaekers, Pupe, Laes, Van Acker, De Schryver (79’ Brebels), Schouterden (79’ Tarfi), Tabekou, Vekemans (62’ Walbrecq), Rocha.

DOELPUNTEN: 2’ Challouk 1-0, 21’ Biron 2-0, 62’ El Ouahdi 3-0.

GELE KAARTEN: 19’ Laes.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Diskeuve.

TOESCHOUWERS: 4.000.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws