Uitbater Christophe de Wit in zijn multifunctionele koffiebar Coffe. © Guy Delforge

© Guy Delforge

© Guy Delforge

1 / 3
thumbnail: Uitbater Christophe de Wit in zijn multifunctionele koffiebar Coffe. 
thumbnail:
thumbnail:

Coffe biedt veel meer dan koffie en taart: “Vintage meubels, boeken, workshops, exporuimte en concerten”

Bornem -

Met Coffe maakte Christophe de Wit een plek waar hij zelf graag zou vertoeven. Tijdens de eerste dagen dat de nieuwe koffiebar in de Boomstraat open is, bleek al dat ook veel Bornemnaars er graag zijn en niet alleen voor de lekkere koffie. “Ik wou een koffiebar die alles combineert wat ik zelf leuk vind”, vertelt uitbater Christophe de Wit.

Guy Delforge

Christophe de Wit heeft al een carrière als fotograaf achter zich, maar de voorbije tijd zocht hij naar een plek om zijn droom te realiseren. Die plek vond hij in de Boomstraat, de winkelcentrumstraat van Bornem. Daar opende hij Coffe, een koffiebar met extra’s. “Wat Coffe anders maakt, is dat het niet alleen een koffiebar is, maar een combinatie van een aantal zaken”, zegt de Wit. “In het voorste deel van Coffe, aan de kant van de etalage staan vintage meubels. Daarvoor werk ik samen met Reversa. De vintage meubeltjes en decoratie uit de collectie van Reversa zijn unieke stuks die je bij ons kunt bekijken en kopen.”

Een beetje verder in de zaak staat een kast met een lading boeken. “Die boeken kun je ook kopen”, zegt de Wit. “Ik noem ze ‘slechts één maal gelezen boeken’, omdat ze in goede staat zijn en het zijn ook degelijke werken. In de toekomst wil ik ook af en toe concerten organiseren, zo plan ik in december al een literaire middag waarbij een auteur komt voorlezen uit haar werk. Zelf speel ik piano en begeleid ik een zangeres, ook wij zullen hier af en toe te horen zijn. Er zal hier dus regelmatig iets te beleven zijn, maar uiteraard is iedereen altijd welkom voor koffie en taart.”

De dressoir met de ‘’slechts één maal gelezen boeken’. © Guy Delforge

Christophe de Wit wil ook geregeld workshops organiseren. Zo plant Coffe in samenwerking met Paard&Bloem de komende weken drie workshops ‘bollenlasagne’, een bloemschiktechniek die je heel de winter en vroege lente prachtige bloemen op je terras bezorgt. Annelies van Paard&Bloem koos enkele favoriete soorten tulpen en narcissen.

Tentoonstellingen

De muren van Coffe lenen zich goed voor tijdelijke tentoonstellingen. “Nu hangt hier een selectie van mijn eigen werk”, zegt de Wit. “Ik ging al eens praten met cultuurcentrum Ter Dilft, maar er lopen ook spontaan mensen binnen met de vraag om hier te exposeren.”

“Het idee voor Coffe speelde lang in mijn hoofd en door hier door de Boomstraat te wandelen, viel ik op dit pand”, zegt de Wit. “Ik wou een koffiebar die alles combineert wat ik zelf leuk vind: muziek, koffie, boeken. Eigenlijk heb ik hier iets gecreëerd waar ik zelf graag kom.”

Coffe, Boomstraat 73 in Bornem, open van woensdag tot en met zaterdag van 9 tot 18u, borneminfo@koffiebarcoffe.be, koffiebarcoffe.be

© Guy Delforge

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open