©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen bekeren dit weekend in West-Vlaanderen en Brussel

Een uitschuiver vermijden, dat is de hoofdopdracht van Telenet Giants Antwerp en Kangoeroes Mechelen in de achtste finales van de Beker van België, die dit weekend worden afgewerkt. Telenet Giants Antwerp trekt vanavond (20.45u) naar derdeklasser Oostkamp, Kangoeroes Mechelen gaat zondag (15.30u) op bezoek bij tweedeklasser Royal IV in Brussel.

cpm

Telenet Giants Antwerp trekt vanavond naar Oostkamp. De West-Vlaamse derdeklasser draait bovenaan mee in de A-reeks en is in eigen huis een te duchten opponent. Bij de Giants zijn er nog geen vervangers voor de door­gestuurde Amerikanen Quentin Goodin en Maurice Mo Watson. Waarschijnlijk worden hun op­volgers in de loop van volgende week gepresenteerd. Als Telenet Giants Antwerp zich kwalificeert voor de kwartfinales (weekend 9-11 december), staat het tegenover Leuven of derdeklasser ­Comblain.

Kangoeroes Mechelen reist ­zondag naar het Brusselse ­Royal IV, dat elk jaar een taaie beker­opponent is voor de eerste­klassers. Coach Kristof Michiels mist nog altijd het geblesseerde trio Luka Kotrolija, Jo Van ­Buggenhout en DeAndre Davis. Maar dat mag geen reden zijn om zich in het Palais du ­Midi te laten verrassen. In een eventuele kwartfinale wacht voor Domien Loubry en zijn ploegmaats een dubbele ontmoeting met ­Charleroi of Okapi Aalst.

Kangoeroes Mechelen en ­Telenet Giants Antwerp kunnen elkaar pas ontmoeten in de ­finale, op 12 maart in Vorst ­Nationaal). De ­Mechelaars ­zitten wel in dezelfde tabelhelft als Oostende.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal