Reveil in Ranst met harpduo Sissi Van den Enden en Samy Cools. ©  gemeente Ranst

Lichtjeswandeling van oud naar nieuw kerkhof opgeluisterd met harpmuziek op Allerheiligen

Ranst -

Op Allerheiligen, 1 november, laat Reveil de begraafplaatsen in Vlaanderen oplichten tussen 17 en 18 uur. Zo’n troostrijk Reveilmoment kan lokale muziek bevatten, poëzie, dans en levensverhalen. Ruim honderd gemeenten doen mee, waaronder ook Ranst.

Op die manier tonen de gemeenten dat ze hun overleden inwoners niet vergeten. In Ranst ben je welkom op dinsdag 1 november tussen 17 en 18 uur om mee te wandelen in een serene tocht met lichtjes van het oude naar het nieuwe kerkhof, door het bos. Bij de start en op het einde van de tocht wordt op elk kerkhof een kort artistiek herdenkingsmoment voorzien, gebracht door lokale artiesten van het deeltijds kunstonderwijs.

Er zullen een aantal kaarsen ter beschikking zijn, maar neem gerust zelf een lichtje mee.

Vanaf 16.45 uur worden deelnemers aan de kerk verwelkomd door Harpflavours, een harpduo bestaande uit Samy Cools en Sissi Van den Enden. Zij zijn leerlingen van de Podiumacademie Lier, waar zij elkaar leerden kennen in de klas van Karen Peeters. Ondanks dat zij nog altijd les volgen, werden zij beiden laureaat van de muziekschool in respectievelijk 2020 en 2016.

Rond 17.10 uur vertrekt iedereen naar de nieuwe begraafplaats aan de Schawijkstraat.

Na de lichtjestocht kunnen aanwezigen op de nieuwe begraafplaats bezinnen bij de klanken van Floor Guldentops en Bert Belmans (zang en harp).

Floor Guldentops en Bert Belmans. ©  gemeente Ranst

 kma

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio