“Het zijn juist deze kwetsbare kinderen en volwassenen die net dat beetje extra solidariteit kunnen gebruiken”, zegt An Melis (links vooraan). © RR

Lekker eten en drinken voor het goede doel levert meer dan 100.000 euro op

Arendonk, Oud-Turnhout, Turnhout -

De Dag van de Solidariteit in Arendonk heeft liefst 16.000 euro opgebracht ten voordele van drie lokale initiatieven voor mensen met een beperking. Sinds 2015 heeft de vzw zo al meer dan 100.000 euro uitgedeeld aan goede doelen.

Eddy Meulemans

In en rond de Bemdhal in Arendonk vond op de tweede zondag van september de Dag van de Solidariteit plaats. Vanaf ‘s morgens kon je er de hele dag ‘solidair consumeren’: lekker eten en drinken voor het goede doel. In totaal bracht de verkoop van ontbijtboxen, smoskes, brunchmaaltijden, frieten, koffie, frisdrank, wijn en bier welgeteld 16.000 euro op, nog 5.000 euro meer dan vorig jaar. De hele opbrengst wordt nu door drie gedeeld en weggeschonken aan het activiteitencentrum van vzw Mekanders in Arendonk en de scholen Vibo De Ring in Turnhout en Vibo De Brem in Oud-Turnhout.

Loopbrug

“De scholen willen het geld onder meer gebruiken voor nieuwe speeltoestellen met een rolstoeltoegankelijke loopbrug”, zegt An Melis, een van de vele enthousiaste vrijwilligers van de Dag van de Solidariteit in Arendonk. “Het activiteitencentrum wil zaal Ontmoeting een opknapbeurt geven, zodat ze hun gasten nog meer in een comfortabele en gezellige ruimte kunnen ontvangen. Het zijn juist deze kwetsbare kinderen en volwassenen die net dat beetje extra solidariteit kunnen gebruiken.” (ema)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners