© ATV

Zaak-El Kaouakibi uitgesteld na vragen om extra onderzoek: “Onderzoek is nog niet voltooid”

De raadkamer in Antwerpen heeft zoals verwacht de zaak rond Vlaams volksvertegenwoordiger Sihame El Kaouakibi en haar jongerenproject Let’s Go Urban voor onbepaalde tijd uitgesteld, na vragen van verschillende partijen om extra onderzoeksdaden. Dat bevestigt de advocaat van El Kaouakibi, Anne Marie De Clerck. “Het onderzoek is, in tegenstelling tot eerdere berichtgeving, nog niet voltooid”, zegt De Clerck.

ltoBron: BELGA

Nu de parlementaire onschendbaarheid van El Kaouakibi is opgeheven, kan ze, zoals het parket wil, worden vervolgd. Het parket heeft het onderzoek afgerond en de raadkamer buigt zich vrijdag over de vraag of El Kaouakibi en haar partner Erika Nguyen inderdaad voor de rechtbank moeten verschijnen voor onder meer subsidiefraude.

Omdat verschillende partijen nog bijkomende onderzoeksdaden vragen, kon de raadkamer echter niet anders dan de zaak uit te stellen. “Dat is wettelijk zo voorzien”, bevestigt ook De Clerck. “Zodra er partijen zijn die vragen stellen tot bijkomend onderzoek, is de raadkamer verplicht om de zitting uit te stellen. Dat is voor onbepaalde duur.”

STANDPUNT. Schiet nu eens op in zaak-Sihame El Kaouakibi

Of ook El Kaouakibi tot de partijen behoort die extra onderzoek willen, wil haar advocaat niet bevestigen. De Clerck is vrijdag in het Justitiepaleis aanwezig om het uitstel van de zaak vast te stellen in naam van haar cliënt. El Kaouakibi zelf tekent niet present.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER