©  Geert Van de Velde

Nieuwe uitdaging voor Imke Courtois, ex-Red Flame wordt bestuurder bij Voetbal Vlaanderen: “Ik heb er super veel zin in”

Imke Courtois gaat aan de slag als onafhankelijk lid binnen het Bestuur van Voetbal Vlaanderen.

Bron: BELGA

De voormalige Red Flame en huidig kapitein van de Belgische Futsalploeg krijgt een mandaat tot 30 juni 2025. Met Courtois, die ook actief is als voetbalanaliste, haalt Voetbal Vlaanderen naar eigen zeggen “extra strategische kennis in huis op het vlak van meisjes- en vrouwenvoetbal, futsal, topsport en mediacommunicatie”.

Het Bestuur van Voetbal Vlaanderen is samengesteld uit vertegenwoordigers van verschillende verstandhoudingen en liga’s (de vijf provinciale afdelingen, hogere amateurreeksen, recreatief voetbal, vrouwenvoetbal, futsal en minivoetbal). Die vertegenwoordigers worden rechtstreeks aangeduid door de clubs. De onafhankelijke bestuurders als Courtois moeten zorgen voor extra competenties en diversiteit binnen het Bestuur wat dan weer moet leiden tot een betere besluitvorming en strategie van de federatie.

Volgens Marc Van Craen, voorzitter van Voetbal Vlaanderen, is Courtois “de perfecte kandidaat”. “Ze staat met haar beide voeten in het veld en heeft de nodige kennis en ervaring opgedaan om een strategische meerwaarde te bieden voor de organisatie”, zegt hij.

De 34-jarige Courtois zelf zegt er “super veel zin in te hebben”. “Voetbal is mijn passie. De complexiteit en uitdagingen van het voetbal zijn héél groot”, legt ze uit. “Via het Bestuur van Voetbal Vlaanderen kan ik mijn expertise en ervaring ten voordele van de ontwikkeling van meisjes- en vrouwenvoetbal, futsal en topsport ter beschikking stellen.” (belga)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Voetbal