©  Twitter

Kangoeroes Mechelen maatje te klein voor het Hongaarse Sopron in Euroleague women

Kangoeroes Mechelen heeft bij hun debuut in de Euroleague Women niet kunnen stunten tegen de Europese clubkampioen Sopron. De Hongaarse ploeg drukte na een evenwichtige eerste helft door naar afgetekende winst: 62-91.

cpm

Kangoeroes Mechelen miste met de Poolse Amalia Rembiszewska en het Belgische talent Kyra Bruyndoncx twee belangrijke speelsters. In de eerste helft kon de Belgische kampioen met veel enthousiasme toch wedijveren met de winnaar van de Euroleague van vorig seizoen. De Française international Lisa Berkani en de met driepunters uitpakkende Belgian Cat Laure Resimont zorgden na 11-10 na het eerste kwart zelfs voor een 23-22 bonus voor Mechelen. In de tweede periode drukte Sopron op het gaspedaal en ging het via de Servische Jelena Brooks en Dalma Czukor na 30-32 naar een 32-44-voorsprong voor de Hongaarse vrouwen.

Pas na meer dan vijf minuten in het derde kwart wist Kangoeroes Mechelen met een eerste field-goal in de tweede helft uit te pakken. Meer had een superieur Sopron niet nodig om via de Australische Ezi Magbegor (12 punten, 11 rebounds) verder afstand te nemen: 32-52. In het slotkwart toonde Kangoeroes Mechelen veel karakter, maar kon het uiteraard na 53-81 en 61-86 een grote Europese nederlaag niet vermijden. De tweede speeldag in de Euroleague brengt volgende week dinsdag 3 november een trip naar Hongarije waar DVTK Therm wacht.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal