©  AP

Pogacar wil de handschoen opnemen tegen Evenepoel: “Als ik wereldkampioen was, zou ik naar de Tour gaan”

Tadej Pogacar is tevreden met het parcours van de Tour de France 2023. De runner-up van 2022 en winnaar van 2020 en 2021 hoopt ook dat wereldkampioen Remco Evenepoel in juli afzakt naar Frankrijk.

Jens Jacobs

LEES OOK. Het parcours van de Tour: geen uitnodiging voor Evenepoel, kans op tweede groen voor Van Aert en véél klauterwerk

“Ik vind het een leuk parcours”, stelde Pogacar na de voorstelling. “Het lijkt wat op het parcours van 2020. De start is goed en de finale nog beter. Het worden drie interessante weken. Er is maar één tijdrit, maar het is er nog altijd één. Tijdritten zijn belastend voor het lichaam, maar ook voor de stafleden die het materiaal op punt moeten zetten. Eén tijdrit is wel makkelijker voor iedereen.”

In België is het sinds de Vuelta van dit jaar al een heel thema: rijdt Remco Evenepoel in 2023 de tour of niet? “Remco moet zijn eigen verhaal schrijven en zijn eigen programma samenstellen”, aldus de Sloveen. “Ik kan hem niet zeggen dat hij naar de Tour moet komen. Het is zijn beslissing. Hij is wereldkampioen en een van de beste renners. Maar als ik wereldkampioen was, zou ik naar de Tour gaan.”

LEES OOK. Patrick Lefevere laat nog niet in zijn kaarten kijken voor de Tour: “Een goede Remco kan dit parcours wel aan, maar we gaan op ons gemak eens samenzitten”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen