Een medewerkster van REM.B Hydraulics uit Beerse en haar man hebben via Go Forest ook een boom aangeplant tijdens de experience days op het bedrijf. © RR

REM.B neemt deel aan herbebossingsproject: “In plaats van uitdelen goodiebag planten we bomen”

Beerse -

Het bedrijf REM.B Hydraulics uit Beerse realiseerde bij een duurzaam herbebossingsproject de aanplanting van in totaal zevenhonderd bomen. Dat gebeurde naar aanleiding van de Experience days voor klanten. “In plaats van het uitdelen van een goodiebag lieten we elke bezoeker een boom planten”, zeg Paul Dickens van REM.B.

Bart Van den Langenbergh

De aanwezigen van de voorbije Experience days bij het bedrijf REM.B Hydraulics op Rouwbergskens in Beerse gingen onlangs niet met een goodiebag naar huis, zoals dat bij veel gelijkaardige evenementen wel het geval is. “We kozen ervoor om de bezoekers geen traditionele goodiebag te geven, maar in de plaats daarvan voor iedere bezoeker via Go Forest een boom te laten planten in een geïntegreerd, duurzaam herbebossingsproject” legt Paul Dickens, manager bij REM.B uit . “Bossen remmen de klimaatverandering af en vormen het belangrijkste reservoir voor biodiversiteit. Helaas is ontbossing een van de grootste oorzaken van klimaatverandering onder invloed van de mens. Go Forest wil de natuur herstellen door de juiste boomsoorten te planten in gebieden waar ze positieve gevolgen hebben voor de biodiversiteit, de CO2-opslag, de tewerkstelling, het levensonderhoud en de plaatselijke economie.”

Via een wedstrijd onder de aanwezigen konden twee personen zich zelfs de trotse winnaars van honderd bomen op hun naam in de Democratische Republiek Congo noemen. Samen met de bomen van de individuele bezoekers trok REM.B het totaal op tot zevenhonderd nieuwe bomen. “Duurzaam ondernemen, respect voor mens en milieu zitten sterk verankerd in ons ethisch DNA”, legt de manager uit. “REM.B ontving op 25 oktober het door de Verenigde Naties erkend Unitar-certificaat als duurzame onderneming. De afgelopen drie jaar hebben we ook telkens het VOKA-charter ‘Duurzaam ondernemen’ behaald.” (bvdl)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners