©  Britta Pedersen/dpa-Zentralbild/

Lewis Hamilton wil ook volgend seizoen voor Mercedes racen in de Formule 1: “We zijn op weg naar een nieuwe deal”

Lewis Hamilton is hoopvol dat zijn eind volgend jaar aflopend contract bij F1-renstal Mercedes verlengd zal worden, zo verklaarde hij in een interview bij de Britse openbare omroep BBC. Hamilton verloor vorig seizoen op de valreep de wereldtitel aan de Nederlander Max Verstappen. Dit seizoen heeft de Britse meervoudige wereldkampioen het lastiger om resultaten te rijden.

Jens JacobsBron: BELGA

“We zijn op weg naar een nieuwe deal”, zo verklaarde de 37-jarige Hamilton. “Ik veronderstel dat we de volgende maanden zullen samenzitten om alles te bespreken. Ik wil graag nog voortdoen bij Mercedes. Dit is mijn familie, al sinds ik dertien jaar was. Ze hebben me altijd gesteund.”

De zevenvoudige wereldkampioen moest vorig seizoen de wereldtitel in extremis aan Max Verstappen laten. Dit seizoen staat Hamilton met nog drie races te gaan pas op de zesde plaats. Als hij het jaar afsluit zonder GP-zege, zou dat voor het eerst in zijn zestienjarige carrière zijn. Komend weekend heeft hij in Mexico een nieuwe kans.

Hamilton gaf eerder al aan voor zijn achtste wereldtitel te willen gaan. De Brit is samen met Michael Schumacher recordhouder met zeven wereldtitels.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Formule 1