Archiefbeeld. © rr

Bromfietser rijdt rond met gestolen nummerplaten

Kiel -

Bij een controleactie op het Kiel heeft de politie een bromfietser gestopt die rondreed met een gestolen kentekenplaat. De bromfiets was noch ingeschreven en noch verzekerd. In de bergruimte vond de politie ook nog een andere gestolen nummerplaat. De diefstallen worden verder onderzocht.

nelo

In de wijk Kiel, op de as Abdijstraat en Sint-Bernardsesteenweg en op overlastgevoelige plaatsen, was woensdag een controleactie door het wijkteam in samenwerking met de mobiele eenheid. Ook de diensten van stadstoezicht gingen mee op pad.

“Onder meer aan de hand van cameravaststellingen is acht keer vastgesteld dat afval verkeerd werd aangeboden”, vertelt politiewoordvoerder Wouter Bruyns. “Twee keer is er proces-verbaal opgesteld voor het privatiseren van openbaar domein. Er was namelijk een stelling en terras opgebouwd zonder vergunning.”

Na een korte achtervolging kon de politie in de buurt van de Zeelandstraat een bromfiets met een gestolen kentekenplaat gestopt worden. “De bestuurder verklaarde dat hij het kenteken in bruikleen had van een vriend. De bromfiets was niet ingeschreven en verzekerd. Zowel daarvoor en het negeren van een bevel van de politie is een boete opgesteld”, zegt Bruyns.

In de bergruimte vond de politie ook nog een andere gestolen nummerplaat. Zowel de bestuurder als zijn vriend zijn verhoord. De diefstallen zijn volop in onderzoek.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio