©  rr

Antwerpse luchthaven krijgt nieuwe verbinding met Londen

Antwerpen -

Vanaf 16 januari 2023 zal de Luxemburgse luchtvaartmaatschappij Luxair vier keer per week tussen Luchthaven Antwerpen en London City Airport vliegen. Dat meldt de uitbater van de Antwerpse luchthaven donderdag. Vliegen van Antwerpen naar Londen was niet meer mogelijk sinds de ontbinding van Air Antwerp, dat kopje onder ging door de coronacrisis.

jvbo

Luxair is de nationale luchtvaartmaatschappij van Luxemburg. Vanaf begin volgend jaar zal de maatschappij wekelijks vier vluchten van en naar London City organiseren. Vanaf 29 maart komt er een vijfde vlucht bij. Een vlucht van Antwerpen naar Londen duur een uur.

Vliegen tussen beide luchthavens was niet meer mogelijk sinds Air Antwerp er in juni 2021 mee ophield. De jonge maatschappij, die in 2019 werd opgericht en uitsluitend de verbinding Antwerpen-Londen maakte, werd genekt door de coronacrisis. Op enkele vluchten in het najaar van 2020 na, kon de maatschappij tijdens de hele pandemie niet vliegen. Voor Air Antwerp vlogen andere maatschappijen tussen Antwerpen en Londen: het Britse Flybe stopte de verbinding in 2019 en ging failliet in 2020, het Belgische VLM Airlines moesten in 2018 de boeken neerleggen.

Eric Dumas, CEO van Antwerpen Airport, is blij met de herlancering. “We willen zowel toeristen als zakenreizigers een vluchtprogramma op maat aanbieden. De luchthaven opnieuw met Londen verbinden was hierbij een prioriteit. De verbinding met Britse hoofdstad is ook een iconische route voor de luchthaven. Onze luchthaven heeft al meer dan 25 jaar een snelle verbinding van en naar de UK. We zijn bijzonder blij dat we dit doel kunnen bereiken met Luxair, een maatschappij die in Europa gekend is voor de kwaliteit van haar diensten.”

Voor Luxair maakt de route deel uit van een innovatieproces na Covid-19, zegt CEO Gilles Feith. “De opening van deze nieuwe route tussen London City en Antwerpen is een nieuwe uitdaging voor Luxair en een kans om opnieuw nieuwe mogelijkheden na te streven.”

Tickets kunnen geboekt worden op de site van Luxair. Een retour in januari kost op dit moment zo’n 150 tot 400 euro.

LEES OOK. Luchthaven van Deurne opent opnieuw de deuren, naaste buren nemen vliegtuigen er graag bij: “Het is hier geen Zaventem, hé”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER