© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Giants op de valreep onderuit: Hapoel Haifa wint op een diefje in Lotto Arena

Geen tweede zege in de FIBA Europe Cup voor Telenet Giants Antwerp. De Sinjoren verloren na een thriller tegen Hapoel Haifa (55-56). De Giants sluiten de heenronde in poule B met een 1 op 3 af, maar blijven door de kleine nederlaag wel in de running voor de kwalificatie.

“De Giants controleerden de wedstrijd en verdienden te winnen. Toch ben ik blij dat we op een diefje deze wedstrijd konden ­winnen,” gaf Hapoel-coach Sharon ­Drucker (ex-Oostende) toe.

“Dit is pijnlijk, maar we toonden wel een goede reactie na de ­recente nederlagen”, zei kapitein Jean-Marc Mwema. “We hebben nog veel werk, maar ondanks ­deze opdoffer moeten we toch de positieve zaken van deze wedstrijd onthouden.”

Met Avery Woodson op de guard-positie namen de Giants een flitsende start: 10-2. De ­Sinjoren toonden vechtlust, maakten hun truitje nat en bleven in het eerste kwart domineren: 17-12. In een defensieve clash lag Telenet Giants Antwerp in de eerste helft onder in de rebound, maar compenseerde dat met veel enthousiasme.

Hapoel Haifa ging in het begin van de derde periode op zijn elan door, pakte uit met een 0-5-tussenspurt en nam de leiding over: 30-33. Telenet Giants Antwerp reageerde gevat, antwoordde met een 8-0 en was in het derde kwart back in business.

Het slotkwart was een echte ­nagelbijter, met veel nervositeit en Hapoel Haifa dat in het spoor van de Giants bleef: 50-48 en 53-50. Seppe D’Espallier bracht energie, maar Telenet Giants Antwerp miste vrijworpen (14 op 23) en lag ook onder in de rebound (34-39). Bij 55-53 miste Avery Woodson een driepunter en bij de ­laatste Israëlische aanval ­vergaten de Giants een fout te maken. At the buzzer bezorgde Amit Simhon Telenet Giants ­Antwerp een koude douche. De Giants verdienden de overwinning, maar vergaten het af te maken.

Telenet Giants Antwerp: Smout 5, Hamm 12, Woodson 6, Van Cleemput 0, D’Espallier 4, De Ridder 0, Rogiers 9, Mwema 10, Upshaw 9

Vastgoed

Jobs in de regio