© Patrick De Roo

Buurt geeft Hof van Leysen groene hart terug en plant 6.000 plantjes: “Natuur opnieuw kansen geven”

Antwerpen -

In het Hof van Leysen verzamelden bewoners, scholen en comités uit de buurt van de Markgravelei woensdagnamiddag voor een grootschalige plantactie. Tijdens de pandemie leed het buurtpark erg onder de hoge bezoekersaantallen. Om het natuurherstel er te stimuleren, stak jong en oud de handen uit de mouwen: de aanwezigen plantten meer dan 6.000 plantjes in een omheinde zone van 2.800 vierkante meter. “We hebben de natuur nodig”, klok het.

“We zijn blij dat de provincie Antwerpen meteen enthousiast was over het voorstel. Samen hebben we de handen in elkaar geslagen en kunnen we de natuur in het park opnieuw meer kansen geven”, vertelt Vincent Merlin van Buurtcomité De Lei vzw, een drijvende kracht achter het project.

© Patrick De Roo

Mireille Colson (N-VA), gedeputeerde bevoegd ver recreatie- en groendomein, treedt Merlin bij. “We hebben de natuur echt nodig. De bloemen en planten zuiveren niet alleen de lucht, maar dragen bijvoorbeeld ook bij tot ons mentaal welzijn. Provincie Antwerpen wil dan ook blijvend inzetten op kwaliteitsvol en duurzaam beheerd openbaar groen.”

© Patrick De Roo

© Patrick De Roo

(lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners