© rr

Stad Antwerpen moet cannabisshop 13.000 euro schadevergoeding voor onwettige sluiting

Antwerpen -

De stad Antwerpen is door de burgerlijke rechtbank veroordeeld tot een schadevergoeding van 13.400 euro aan cannabisshop Florapoint wegens imagoschade en verloren inkomsten. Vorig jaar moest de uitbater zijn winkel twee maanden sluiten omdat hij niet over een uitbatingsvergunning beschikte. De rechter besliste afgelopen week dat de sluiting helemaal niet nodig was.

nelo

Sinds juni 2019 werd de cannabisshop Florapoint uitgebaat in de Antwerpse Kronenburgstraat. De winkel verkoopt wettelijk toegelaten producten op basis van cannabis, ook wel CBD genoemd. In november vorig jaar kreeg de shop de politie op bezoek, samen met de douane, de FOD Volksgezondheid en het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV).

Bij het bezoek werden allerlei producten in beslag genomen. De politie stelde ook vast dat de uitbater niet over een uitbatingsvergunning beschikte, waarna de winkel werd gesloten.

De burgerlijke rechter besliste dat de cannabisshop echter helemaal geen uitbatingsvergunning nodig had. De uitbater beschikte nog over een filiaal in Deurne, wat maakt dat de winkel in de Kronenburgstraat deel uitmaakte van een keten. De nodige bewijzen werden aan de rechter voorgelegd, twee maanden later kon de winkel opnieuw opengaan.

Door de onwettige sluiting liep de zaak niet alleen een inkomstenverlies op, maar ook imagoschade. De uitbater diende daarom klacht in tegen stad Antwerpen. De burgerlijke rechter gaf de zaakvoerder gelijk en oordeelde dat stad Antwerpen een schadevergoeding van maar liefst 13.400 euro aan de shop moet betalen. Ook de gerechtskosten zijn voor rekening van de stad. (nelo)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners