El Kaouakibi postte haar speech vorige week op Instagram. © rr 

Raadkamer Sihame El Kaouakibi wordt allicht uitgesteld

De zitting van de raadkamer in het dossier rond Sihame El Kaouakibi zal vrijdag allicht uitgesteld worden. Verschillende partijen gaan vragen tot extra onderzoek indienen, niet uitzonderlijk in grote gerechtelijke onderzoeken.

Na het opheffen van haar parlementaire onschendbaarheid zou parlementslid Sihame El Kaouakibi (ex-Open VLD) vrijdag voor de raadkamer in Antwerpen moeten verschijnen. Het parket zou daar vragen om El Kaouakibi en haar zakenpartner Erika Xuan Nguyen naar de correctionele rechtbank te verwijzen voor subsidiefraude, valsheid in geschrifte en het bijhouden van een valse boekhouding.

De zaak zal vrijdag allicht niet behandeld worden door de raadkamer. Verschillende partijen gaan bijkomend onderzoek vragen waardoor de zitting voor een onbepaalde termijn uitgesteld zal worden. Dat partijen - zowel verdachten als burgerlijke partijen - in de laatste rechte lijn voor de verwijzing van de zaak nog bijkomend onderzoek vragen, is zeker in omvangrijke of complexe dossiers niet uitzonderlijk. Antwerps burgemeester Bart De Wever (N-VA) kondigde vorige week al aan dat de stad allicht een verzoekschrift bijkomend onderzoek zou indienen. “Op basis van het advies van onze juristen is het heel waarschijnlijk dat we aan de raadkamer extra onderzoeksdaden gaan vragen”, zei De Wever. “De bedoeling is om de vordering uit te breiden naar ruim 459.000 euro (de vordering van het parket houdt het op ca. 269.000 euro, red.). Onze auditdienst leverde goed werk en ik denk dat we sterk staan met onze vraag.”

LEES OOK. Antwerpen eist meer geld van Sihame El Kaouakibi dan parket: “Onze auditdienst leverde goed werk, we staan sterk”

Ook de verdediging van El Kaouakibi zal heel waarschijnlijk nog een verzoekschrift tot bijkomend onderzoek indienen, zo is aan onze redactie bevestigd.

sare

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sihame El Kaouakibi