©  BELGA

Giants willen revanche voor derbyblamage, Kangoeroes kunnen nu al zeker zijn van Last 16

Hoe reageert Telenet Giants ­Antwerp na de blamage in de derby tegen Kangoeroes Mechelen? Neemt het revanche tegen het ­Israëlische Hapoel Haifa of kan het een nieuwe afstraffing niet vermijden? De Mechelaars kunnen zich in Roemenië dan weer nu al plaatsen voor de laatste 16.

Patrick Ceulemans

Zonder de doorgestuurde ­Amerikaanse guard Maurice Mo Watson wordt in eerste instantie meer inzet en passie verwacht. Vandaag zal waarschijnlijk nog een tweede ­Amerikaan worden doorgestuurd.

Een vervanger voor Watson is onderweg, maar is nog niet ­gearriveerd. Dat maakt dat de ­20-jarige Quinten Smout op de guard-positie zal worden uit­gespeeld. Hij krijgt steun van de Amerikaanse shooting guard ­Avery Woodson en het 16-jarige talent Noah Meeusen van tweedeklasser Giants Two.

Dat de sfeer in de Antwerpse ­selectie de voorbije week niet goed zat, is duidelijk. “Hard blijven werken, defensief bij de les zijn en op zoek gaan naar een goede shotselectie. Doen we dat, dan is er veel mogelijk”, zegt de 19- ­jarige man in vorm Thijs De Ridder.

Met een beperkte selectie en dus ­weinig rotatiemogelijkheden mag de lat tegen het Israëlische ­Hapoel Haifa uiteraard niet te hoog worden gelegd. Het truitje nat maken en collectief ­acteren, dat is wat de fans willen. Als dat in de eerste Europese thuis­wedstrijd van dit seizoen in een stuntzege of een kleine nederlaag ­resulteert, blijft kwalificatie voor de volgende ronde mogelijk.

Kangoeroes kan nu al zeker zijn van Last 16

Kangoeroes Mechelen kan zich vanavond in Roemenië met een overwinning tegen CSM CSU Oradea verzekeren van een plaats in de Last 16.

Na de afgetekende winst op de openingsspeeldag bij het Bulgaarse Rilski Sportist pakte Kangoeroes Mechelen vorige week op de tweede speeldag uit met een ­heuse stunt door met 88-85 te winnen van het sterke Franse Cholet. De Maneblussers prijken dus aan de leiding in poule E, de top twee plaatst zich voor de Last 16. In hun Euro­pese debuut­seizoen moet niets en mag alles, wat maakt dat Kangoeroes Mechelen ont­spannen op het parket verschijnt en toch bij­zonder ­gevaarlijk kan zijn. “We hebben ons lot nu in eigen ­handen”, zegt coach Kristof ­Michiels. “We beseffen wel dat we minstens één keer moeten ­winnen van Oradea.”

Kangoeroes mist vanavond nog altijd een trio geblesseerden: Jo Van Buggenhout (voet), de Amerikaan DeAndre Davis (knie) en de Kroaat Luka ­Kotrulja (enkel).

Wel van de partij is Domien ­Loubry. De Antwerpse guard kwam zaterdagavond gehavend uit het duel met Telenet Giants Antwerp. ­Loubry liep een voetblessure op en werd tussen de wenkbrauwen genaaid. Hij trainde maandag niet, maar stapte wel mee het vliegtuig op. De floorleader wordt dus aan de ­opworp verwacht.

Vastgoed

Jobs in de regio