Een beeld van een flitsvuilbak: een afvalcontainer die uitgerust is met een doorzichtige zijwand. Daarachter zit de flitsapparatuur.  ©  Brent Saey

Mannen gooien flitsvuilnisbak in Leuvense Vaart: daders kunnen ontkomen

Mechelen -

Twee mannen hebben dinsdag in de late namiddag een wel heel opvallende actie ondernomen. Toen ze merkten dat de politie een snelheidscontrole hield op de Stuivenbergvaart in Mechelen, stapten ze op de vuilnisbak waarin het flitsapparaat verwerkt zit af en gooiden alles in de Leuvense Vaart. De twee sloegen op de vlucht en konden voorlopig nog niet gevat worden.

Theo Derkinderen

Een anoniem voertuig van de lokale politie Mechelen-Willebroek voerde een snelheidscontrole uit op de Stuivenbergvaart, niet zo ver van de brug van Battel. Een medewerker van de politie zat in de auto, de flitsvuilnisbak – een afvalcontainer met doorzichtige zijkant waarin de flitsapparatuur zit – stond iets verderop verdoken opgesteld. “Plots zijn er twee mensen, die hun gezicht bedekt hielden, naar de container gelopen. Ze hebben hem vastgenomen, over de straat gesleurd en hem uiteindelijk in de Leuvense Vaart gegooid”, bevestigt politiewoordvoerder Dirk Van de Sande het nieuws.

De feiten speelden zich vlak bij de brug van Battel af. ©  Joris Herregods

De twee mannen zetten het nadien op een lopen. De politiemedewerker maakte onmiddellijk melding van het voorval aan zijn collega’s en er startte in de ruime omgeving van de Stuivenbergvaart nog een zoekactie. Uiteindelijk konden de twee kerels niet meer worden gevat.

“Met behulp van een visser kon de flitsvuilnisbak uit het water worden gevist. Meer dan waarschijnlijk heeft de apparatuur schade opgelopen door het contact met het water. Hij zal nu naar de fabrikant worden gebracht om alles na te kijken.”

Controles blijven doorgaan

De politie benadrukt wel dat deze actie niet betekent dat er nu minder snelheidscontroles zullen zijn in Mechelen en Willebroek. “Wij beschikken over verschillende flitstoestellen die kunnen worden ingezet. De komende dagen en weken zullen de geplande snelheidscontroles dus gewoon kunnen blijven voortgaan. De verkeersveiligheid is voor onze politiezone een van de prioriteiten en overdreven snelheid blijft een belangrijke oorzaak van zware verkeersongevallen. Vandaar dat we zo veel inzetten op snelheidscontroles.”

Als de twee daders kunnen worden gevat, riskeren ze niet alleen gerechtelijke vervolging, maar zullen ze ook opdraaien voor de kost van vernielde apparatuur. Of de actie het werk was van iemand die net was geflitst, dan wel van mensen die de actie grondig hadden voorbereid, was dinsdagavond nog niet duidelijk. (tdk)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen