Prinses Elisabeth straalt op haar verjaardagsportret in top van koningin Mathilde

De Belgische prinses Elisabeth wordt op 25 oktober 21 jaar. Op de feestelijke dag worden traditioneel nieuwe foto’s van de troonopvolgster vrijgegeven door het koninklijk paleis. Dit jaar straalt ze in een bijzondere outfit: ze plukte oorbellen en top uit de kleerkast van haar mama, koningin Mathilde.

Hanne Vandenweghe

Fans van het Belgische koningshuis die denken de outfit van kroonprinses Elisabeth al eens gezien te hebben: dat klopt. De witte top met boothals is eigenlijk van koningin Mathilde. Zij droeg het ontwerp slechts één keer. Op 20 juli 2009 om precies te zijn, tijdens een concert ter ere van de nationale feestdag. Ook de gouden oorbellen die prinses Elisabeth draagt, komen uit de collectie van onze vorstin. Dat meldt Jelka Van Duyse van de blog Garderobe Royale. (Lees verder onder de foto)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De foto van de jarige prinses, die de top combineert met een grijswitte broek met elastische tailleband, is niet op haar verjaardag zelf genomen. Die viert ze namelijk in Oxford, waar ze history and politics studeert aan het Lincoln College. Het beeld dateert al van september en is gemaakt in het kasteel van Laken.

LEES OOK:

Koningin Mathilde met de top in 2009. ©  ISOPIX

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lifestyle