Erko en Sinan. © Dirk Kerstens

Wereldberoemde MMA-vechter Erko Jun opent burgerrestaurant met opvallend decor in Antwerpen: “Na mensen nu ook burgers smashen”

Antwerpen -

In de Breydelstraat in Antwerpen opende zaterdag met enige vertraging de nieuwe burgertent Super Smesh. Op zich niet heel opvallend, ware het niet dat eigenaars Erko Jun en Sinan Hadzija de minder conventionele ‘smesh burger’ naar Antwerpen brengen. Ook het decor, dat helemaal in het teken staat van comic, valt op. Het ambitieuze ondernemersduo wil Super Smesh op termijn uitbouwen tot een keten die naast burgers ook NFT’s en cryptomunten verhandelt.

“Wij zijn allesbehalve de zoveelste nieuwe hamburgertent. Als brein achter de restaurants Beastie Burgers en Bohemian Burgers ben ik gepokt en gemazeld in deze sector, en ik verzeker je: Smesh Burgers zijn bijzonder”, begint medeoprichter Sinan Hadzija zijn verhaal. 

Een eerste factor in dat unieke verhaal is zijn handelspartner: de Antwerpse MMA-atleet Erko Jun, die op sociale media gevolgd worden door miljoenen mensen uit vrijwel alle continenten. “Sinan en ik zijn samen op het idee te komen om de smashburger naar België te halen. Dat is een Hamburger die opvalt door zijn bijzondere bereidingswijze. Bij het grillen wordt het vlees geplet met een spatel, wat een erg krokant resultaat geeft dat barst van de aroma’s”, aldus Erko.

Het bijzondere interieur. © Dirk Kerstens

Dat het duo voor de naam Super Smesh opteert, heeft een doodeenvoudige verklaring. “Smesh is geen schrijffout, maar een knipoog naar de sport die Erko beoefent. Smeshen is een term uit de MMA. Hij smasht nu niet alleen mensen tegen de grond, maar ook burgers”, lacht Sinan.

Fascinatie voor comics

Ook buiten de keuken komt Super Smesh met een opvallend verhaal. En dat mag je best letterlijk nemen, want Erko en Sinan schreven een comic waarin zij een slechterik achtervolgen die het Centraal Station wil vernielen. “In de strip vragen we hem om niet langer mensen en gebouwen te smashen, maar wel burgers in ons restaurant. Het hele verhaal past goed in onze setting, want we opteerden voor een bijzonder decor, helemaal in het thema van comic.”

© Dirk Kerstens

Een originele insteek, maar wel eentje die heel wat voeten in de aarde had. “Onze opening stond gepland op 1 oktober, maar door problemen met ons decor zagen we ons genoodzaakt om de datum te verplaatsen. Ons interieur komt uit Macedonië en kende wat problemen aan de grens met Hongarije. We losten dat allemaal op en zijn nu helemaal klaar om mensen te ontvangen”, glundert Sinan.

NTF en crypto-exchange

Ondertussen werkt het duo vastberaden verder aan zijn toekomst. “We willen ons niet beperken tot hamburgers. We gaan aan de slag met NFT’s en crypto-exchange, maar momenteel is de markt daar net iets te labiel voor”, meent Erko. “We hebben hoe dan ook grootse plannen.”(lava)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Andere sporten