Archiefbeeld van Sababti bij de nationale ploeg. ©  Geert Tresignie (GTG)

Ahmed Sababti en FT Antwerpen winnen: “Maar dit was niet onze beste wedstrijd”

FT Antwerpen heeft zoals algemeen verwacht de drie punten thuis gehouden tegen Eisden Dorp. Het kostte de Sinjoren wel bloed, zweet en tranen om het enthousiaste Eisden nipt met 5-4 in het verlies te spelen en zo in het spoor te blijven van concurrent RSCA.

Ahmed Sababti was er zich maar al te goed van bewust dat de Antwerpenaren een moeilijke avond beleefd hadden. “Het was zeker niet onze beste wedstrijd, maar uiteindelijk pakken we wel de drie punten. Daar draait het uiteindelijk om.”

De aanvoerder van Antwerpen was niet te beroerd toe te geven dat het anders had gekund, of zelfs had gemoeten. “We hebben Eisden in de wedstrijd laten komen”, verwijst hij naar de riante 4-1-bonus die Antwerpen in de tweede helft nog uit handen gaf. “In amper twee minuten kwamen ze, dankzij heel zwak verdedigen, op 4-4.”

Sababti kon wel verzachtende omstandigheden inroepen. “We kenden een moeilijke trainingsweek. Een aantal spelers kwam zelfs niet aan trainen toe en op de koop toe liepen Moussaoui, Zouggaghi en Ettalaki tijdens deze match blessures op. Ik vrees dat we zeker Ettalaki meerdere weken kwijt zullen zijn. Omdat ook Zakaria al twee weken in de lappenmand ligt en ikzelf en Soufian El Fakiri niet voluit konden gaan, waren we niet op ons best. Hoed dan ook af voor de mentale veerkracht die we als groep toonden om alsnog de drie punten binnen te halen.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio