Anthony Chada had met een double-double een belangrijk aandeel in de zege van Kontich. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Anthony Chada leidt Kontich Wolves naar winst tegen Gembo: “Nieuwe ploeg vraagt nog wat inlooptijd”

De derby in tweede klasse tussen Gembo en Kontich Wolves bracht een vlotte zege voor Kontich. Anthony Chada leidde met een double-double (20 punten en 15 rebounds) Kontich naar een tweede zege. “We zijn een nieuwe ploeg en moeten nog op elkaar ingespeeld geraken, maar deze overwinning smaakt toch goed”, zei Chada na afloop.

Tweedeklasser Gembo miste met Arno Mollekens, Anthony Goetgeluck, Jordi Braet en Stig Rongé nog steeds veel personeel. Na het verlies vorige week in eigen huis tegen Antwerp Giants Two kon het een tweede opeenvolgende thuisnederlaag tegen een sterk Kontich Wolves niet vermijden. Kontich Wolves toonde zich de sterkste in de eerste twee kwarts en had halfweg na 16-21 dan ook een 34-49-bonus op zak. “De tweede helft was nipt voor Gembo, maar wij hielden het overzicht”, deed uitblinker Anthony Chada zijn verhaal van de wedstrijd. Kontich Wolves realiseerde dan ook een verdiende 69-83-overwinning. “Onze tweede zege van het seizoen. We zijn een nieuwe ploeg, met een nieuwe coach (Stefan Sappenberghs, red.) en moeten dus nog wat op elkaar afgestemd geraken. Dat we nu toch al af en toe succesvol zijn, is op termijn dan ook meegenomen”, aldus nog Chada.

Ook Gregory De Pooter met een double-double (13 punten, 10 rebounds), Lander Kuijt (12 punten) en Vincent Peeters (15 punten) behoorden tot het kransje uitblinkers bij Kontich Wolves. Gembo telt na twee nederlagen 3 op 5 en blijft wel bovenaan meedraaien in tweede klasse.

Giants Two verliest van Melsele, Oxaco wint voor de tweede keer op rij

In de Heylen Vastgoed Basket Campus in Merksem verloor Antwerp Giants Two met 81-90 van Melsele. Ex-Giant Bastiaan Van Den Eynde leidde met 30 punten de Waaslanders naar de overwinning. Oxaco won, na drie nederlagen op rij, voor de tweede opeenvolgende keer en met 117-64 Limburg United Two. (cpm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal