Laurens Symons vol ongeloof na het krijgen van zijn tweede gele kaart. © koen fasseur

Laurens Symons (Cappellen) moet nog voor het halfuur gaan douchen: “Het was totaal geen rood”

Cappellen leed tegen Bocholt niet alleen een eerste thuisnederlaag van het seizoen. De troepen van coach Tom Schipper zijn door dat 1-2-verlies meteen ook leider af. Al was hét gespreksonderwerp na de match de vroege en wel heel erg lichte rode kaart voor Laurens Symons.

Cappellen zag een prima start al snel beloond met de openingstreffer van Tshimanga. “We hadden vanaf de eerste minuut het betere van het spel”, vertelt Symons. “Dat vertaalde zich niet alleen in de vroege goal van Holly. Ook na die 1-0 hadden we de match volledig in handen. Bocholt kwam niet of nauwelijks in het stuk voor.”

Halfweg de eerste helft moest de thuisploeg wel met een man minder verder na een tweede en bijzonder strenge gele kaart voor Symons. “Die eerste gele kaart was al heel licht, maar de tweede was er zelfs totaal geen. Ik maakte geen enkele beweging om de keeper het uittrappen te beletten. Hij trapte het leer gewoon tegen mij. Bovendien heeft de scheidsrechter het niet eens gezien, want hij stond met zijn rug naar de fase. Dat maakt het nog eens zo frustrerend. Zeker omdat er voor mijn rode kaart totaal niks aan de hand was, maar in één seconde keert de match volledig.”

Schandalige beslissing

Cappellen hield nochtans lange tijd stand. “Zelfs na mijn uitsluiting bleef Bocholt met een man of zeven achter de bal. Enerzijds is dat een teken van respect, maar anderzijds wil dat ook zeggen dat we het gewoon goed deden ondanks die man minder. Behalve dan bij de 1-2 misschien, die er kwam na een individuele fout. Maar niemand verwijt Ristovic ook maar iets. Zo’n jeugdzondes horen er nu eenmaal bij als je met een jonge ploeg speelt. Het is alleen pijnlijk dat dat foutje ons vandaag (zondag, red.) een punt kost.”

Net als Symons was ook trainer Tom Schipper niet te spreken over het optreden van scheidsrechter Carrein. “Ik heb er geen problemen mee om te verliezen, maar de manier waarop is schandalig”, briest de Capelse coach na afloop. “Het was zelfs twee keer geen kaart en toch krijgt Laurens rood. Dat is echt onbegrijpelijk. En zelfs ondanks die belachelijke uitsluiting vond ik ons nog op alle vlakken de betere ploeg. Zo waren wij met tien fysiek sterker dan Bocholt met elf. Een dikke chapeau dus voor mijn groep, maar door de zwakke leiding schieten we er helaas niks mee op.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen