Kersvers Antonia tainer Yves Van Heurck moedigt zijn spelers aan © koen fasseur

Sterke tweede helft levert Antonia drie punten op tegen ’s Gravenwezel-Schilde

Antonia heeft gisteren verdiend met 2-4 de wedstrijd op het veld van ’s Gravenwezel-Schilde gewonnen. Na een fletse eerste helft legden de bezoekers in de tweede helft de overwinning vast. Door deze zege nestelt het team van trainer Yves Van Heurck zich mooi in het midden van het klassement.

Lieven Verheyen

“Na de vroege achterstand door het doelpunt van Matthias Gessner vreesde ik toch even dat het niet onze dag zou worden”, aldus trainer Van Heurck. “Toch bleef ik geloven in onze kansen. Dat we vlak voor de rust via Van Der Voort gelijkmaakten, speelde in ons voordeel. Na de rust scoorden we snel via Keyzer en zag ik ons niet meer in de problemen komen. Via Verbist en Van Kemseke wisten we de score uit te breiden. Al gaven we nog teveel kansen weg. Op één daarvan scoorde Gessner zijn tweede doelpunt. De defensieve laksheid moeten we in de toekomst vermijden. Te beginnen volgende week, als we het fysiek sterke Vorselaar thuis over de vloer krijgen.”

In de voetsporen van Filip Goossens

Van Heurck staat trouwens nog maar twee weken aan het roer van Antonia. Filip Goossens nam ondanks een relatief goede competitiestart ontslag bij de Zoerselnaren. “Toen ik na de nederlaag op Tisselt de vraag kreeg om Goossens op te volgen, heb ik geen moment getwijfeld. Iedereen weet immers dat ik me in het verleden ook al bij deze club zeer goed in mijn vel voelde. Dat ik destijds de club zelf verliet voor tweede amateurclub Capellen, was achteraf gezien niet mijn beste beslissing. Sinds enige tijd was ik trouwens bij Antonia al terug actief. Zo scoutte ik voor Goossens en nam ik ook de U17 en postformatie onder mijn hoede.”

Dat de oefenmeester direct de steun van de spelers kreeg is ook geen verrassing. “Dit zijn niet alleen mijn spelers, maar ondertussen ook al heel goede vrienden geworden. Het wederzijdse respect is enorm. Maar nogmaals, ik wil zeker ook benadrukken dat ik nooit de poten onder de stoel van mijn voorganger heb weggezaagd. Hij heeft zelf ontslag genomen, waardoor de sportieve cel mij contacteerde. Voor het werk van Goossens vorig seizoen en de start dit seizoen kan ik alleen maar lovend zijn.”

De doelstelling die Van Heurck zichzelf stelt is duidelijk: “Ik wil met dit team steeds uit de gevarenzone blijven. In vergelijking met mijn vorige periode is de reeks meer evenwichtig geworden en zijn de allersterkste ploegen verdwenen. Al weet je nooit op voorhand hoeveel ploegen je achter je moet laten. Ik schat dat je richting veertig punten moet rekenen om zeker te zijn van de redding.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen