©  Serge Minten

Malle blijft steken op gelijkspel tegen Hasselt: “We hebben twee punten laten liggen”

KK Malle en Hasselt speelden vrijdag na een aangename en evenwichtige wedstrijd uiteindelijk 2-2 gelijk. Een billijk gelijkspel waar beide teams weinig mee opschieten om de aansluiting met de middenmoot te maken. Kurt Gessner, coach van KK Malle, was dan ook niet helemaal gelukkig met het behaalde punt. “Er zat veel meer in.”

Thuisploeg Malle domineerde de eerste helft, maar bij de eerste deftige bezoekende kans mocht doelman Lennert Vandecaetsbeek zich al meteen omdraaien en stond het 0-1. “Een doelpunt uit een stilstaande fase dat nooit mag vallen. Daar verdedigden we veel te slap”, weet Kurt Gessner. “Voor de rest vind ik dat we, zeker in de eerste helft, een goede match hebben gespeeld.”

De thuisploeg zette nog voor de pauze die scheve situatie recht en dook met een 2-1-bonus de rust in. “Mits iets meer koel­bloedigheid en wat geluk hadden we met een ruimere bonus aan de tweede helft kunnen starten.”

Een tweede helft waarin Malle het gebeuren onderging en het doelman Vandecaetsbeek dankbaar mocht zijn dat het tot vier minuten voor affluiten die 2-1-bonus wist vast te houden. “We begonnen veel te mak aan die tweede helft en botsten op een gretig en agressief Hasselt dat ons driekwart van die tweede periode vastzette. Gelukkig was Lennert (Vandecaetsbeek, red.) wel bij de les”, weet Gessner, die in de slotfase zijn team nog dicht bij de drie punten zag komen. “Tot aan de gelijkmaker kropen we te veel achteruit en vergaten we vanuit de defensie op te bouwen. In die periode kregen we nog wel enkele kansjes op de counter, maar we botsten op hun sterke doelman.”

Een doelman die Malle uiteindelijk twee punten kostte. “In de slotfase kwamen we na de uitsluiting van een van hun spelers in overtal. We hebben zeven kansen gehad om die situatie uit te buiten en de winnende 3-2 te scoren, maar het doelhout en hun doelman verhinderden dat. Ik heb dan ook het gevoel dat we twee punten laten liggen hebben.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport uit de regio