In de Strokapel in Ramsel kom je tot rust tijdens een Japanse theeceremonie. © rr

Wintertijd brengt Dag van de Stilte naar Ramsel: “Theeceremonie en ezelswandeling gepland”

Ramsel -

In het kader van de Dag van de Stilte staan er in Ramsel (Herselt) op zaterdag 29 oktober twee activiteiten gepland. In de Strokapel vindt een Japanse theeceremonie plaats. Bij beleefboerderij De vliertuin zetten ze een ezelswandeling op het programma.

Kristof Van Rompaey

Op zondag 30 oktober gaat in heel Europa de wintertijd in. Landschapspark de Merode grijpt dat moment aan om een weekend aan te bieden met een twintigtal rustige en stille activiteiten, waarvan twee op Herselts grondgebied. “Tijdens de Japanse theeceremonie van Studio Wa waan je je zaterdag even in Japan en vergeet je de wereld om je heen”, luidt het. “Het is een eeuwenoud ritueel dat nauw verweven is met zenboeddhisme en mindfulness.”

Zaterdagochtend zorgt beleefboerderij De Vliertuin voor een onthaastingswandeling met ezels. “Karen van De Vleirtuin laat je de ezels zelf leiden. Niemand zit op hun rug”, klinkt het. “Geniet van de natuur, het ritmisch getik van de hoeven en de ezels die je stemming perfect aanvoelen. Nadien wordt er nagebabbeld bij een lekkere thee en een koekje uit eigen streek.”

Beide activiteiten zijn intussen volzet. Geïnteresseerden kunnen zich via de webshop van de gemeente wel op de wachtlijst zetten voor de Japanse theeceremonie.

https://webshop.herselt.be, info@devliertuin.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners