Berre De Vry (Vosselaar) met een stevige tackle op Berg en Dal-speler Jentl Vankrunkelsven. © Mpics

Berg en Dal bijt zijn tanden stuk op stug Vosselaar

Berg en Dal beet zich zondag de tanden stuk op Vosselaar. De Meerhoutse leider dwong meer dan genoeg kansen om de wedstrijd naar zich toe trekken, maar kwam niet tot scoren tegen de vijfde in de stand. Vosselaar verdedigde zich met hand en tand en zo bleef de 0-0 van begin tot einde behouden.

Vosselaar lijkt het zwarte beest te zijn van Berg en Dal. “Vorig seizoen behaalden we slechts één op zes tegen hen en dat kostte ons kostbare punten in de titelstrijd”, herinnert aanvoerder Mo El Idrissi zich. “Met die matchen in het achterhoofd waren we dus gewaarschuwd voor deze verplaatsing en onze vrees kwam uit. We kregen net dezelfde wedstrijd voorgeschoteld als vorig seizoen. Vosselaar pleegde een hold-up voor doel en wij slaagden er niet in om die versterkte burcht volledig te ontwrichten.”

Verdedigend Vosselaar

Ondanks het verdedigende spel van Vosselaar dwong Berg en Dal een resem kansen af. “Ik denk dat we inderdaad meer dan tien goede mogelijkheden afdwongen”, aldus nog El Idrissi. “Het lukte telkens net niet. Ik weet niet of dat kwam door de sterkte van de Vosselaarse verdediging of door een gebrek aan scherpte bij ons. Het was uiteraard moeilijk voetballen. De thuisploeg zette echt een blok neer en stond steeds met vijf of zes man voor eigen doel. In het laatste halfuur drukten we hen volledig weg en stond Vosselaar met de rug tegen de muur, maar ook dan wilde het scoren ons niet lukken.”

In de rangschikking heeft het gelijkspel wel geen grote gevolgen voor leider Berg en Dal. “Eerlijk gezegd kijk ik niet naar andere ploegen. De competitie is een marathon. Wij lopen vooraan en willen ook als eerste de eindmeet halen. De druk is er en die wordt nu natuurlijk alleen maar groter. Daarom moeten we volgende week absoluut de drie punten pakken tegen De Kempen”, concludeert Mo El Idrissi.

De thuisploeg daarentegen was zichtbaar blij met het behaalde punt. “Hier hadden we vooraf voor getekend”, geeft Guy Geudens toe. “Na twee minder goede wedstrijden hielden we wel goed stand tegen Berg en Dal. In de slotfase was het wel pompen of verzuipen. Bijna werd het een perfecte namiddag want in de slotfase hadden we zelfs nog kunnen winnen op een diefje. Ik kreeg de beste mogelijkheid van de middag, maar de bal kwam net achter mij waardoor het moeilijk was om de bal nog richting te geven.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen