Oleg Cheprassov (wit) maakte het enige doelpunt van de wedstrijd. © koen fasseur

Doelpunt van Oleg Cheprassov levert Dessel Sport drie punten op: “We hebben karakter getoond”

Na allesbehalve een glansprestatie kan Dessel Sport van coach Benny Lunenburg drie punten bijschrijven. Tegen degradatieconcurrent Hoogstraten volstond het vroege doelpunt van Oleg Cheprassov voor de drie punten. Op basis van de bij elkaar gespeelde doelkansen is de winst verdiend te noemen. Al zal men bij de tegenstander zeker ook minstens een gelijkspel claimen op basis van hun balbezit na de pauze.

Mark De Cleene

“We begonnen aardig aan de wedstrijd”, aldus doelpuntenmaker Oleg Cheprassov. “En door het vroege doelpunt kregen we iets meer ademruimte. Natuurlijk moeten we eerlijk kunnen toegeven dat we de ganse wedstrijd voetballend geen hoog niveau haalden. Deze driepunter kwam er eerder omdat we karakter hebben getoond.”

Het balbezit was voor de pauze nog voor de Desselaars, maar in de tweede helft nam Hoogstraten het initiatief over. “Het ene duel volgde het andere op en van voetbal was nog maar weinig sprake. Bij Hoogstraten kozen ze ervoor om de bal steeds opnieuw in de zestien te droppen waardoor het toch constant opletten geblazen was”, evalueert Cheprassov de wedstrijd verder. “Uiteindelijk kunnen we de drie punten mee naar huis nemen en dat lijkt me verdiend. Vooral omdat dat onze doelman een heel rustige avond had, terwijl wij toch enkele scoringskansen onbenut lieten.”

Mekkaoui vergeet het af te maken

De weegschaal met het aantal doelkansen slaat inderdaad door in het voordeel van Dessel. Invaller Nizar Mekkaoui had de wedstrijd meerdere keren in een beslissende plooi kunnen leggen, maar liet dat na. “We konden op het einde van de wedstrijd nog enkele keren gepast uitbreken. Ik had de wedstrijd definitief kunnen beslissen maar het lukte me tot driemaal toe net niet. Jammer, want nu bleef het spannend tot de laatste seconde.”

Mekkaoui, die eerder op het seizoen al begon als basisspeler, had zijn invalbeurt wat extra glans kunnen geven. “Alle spelers, ook de invallers, hebben hun steentje bijgedragen om deze broodnodige drie punten over de streep te trekken”, zegt de Nederlandse spits, die voor het eerst in ons land voetbalt.

Dessel Sport, dat vorig seizoen nog de play-off speelde voor promotie, blijft ook na deze overwinning vertoeven in de kelder van het klassement. Er is nog veel werk als men zich wil handhaven in deze sterke reeks. Winnen tegen de concurrenten is daarbij steeds zeer belangrijk. “Opdracht geslaagd dus”, besluit een duidelijk opgeluchte Cheprassov zijn wedstrijdanalyse.

MEER OVER KFC Dessel Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL