Heleen Nauwelaers in actie voor Kangoeroes Mechelen. © GOYVAERTS

Kangoeroes Mechelen walst over Namur Capitale: “We hebben vertrouwen getankt”

De tweede wedstrijd van Kangoeroes Mechelen, deze keer bij de dames, bracht een schitterende en vooral afgetekende overwinning (83-39) tegen Namur Capitale. In de topper die er nooit een was, bewees de kampioen dat het klaar is voor de Euroleague die donderdag aanvat. “We hebben een collectieve zege geboekt. Belangrijk met het oog op wat komt”, zei coach Arvid Diels.

Kangoeroes Mechelen won vorig seizoen de titel en de Beker van België en is ook dit seizoen in eigen land weer de grote favoriet voor de prijzen. Het maakt ook zijn debuut in de Euroleague, de sterkste Europese clubcompetitie in het basketbal.

Ondanks het vertrek van Billie en Becky Massey en Marie Vervaet blijft Kangoeroes Mechelen dominant in de eigen competitie. De ploeg van coach Arvid Diels trok enkele sterke buitenlandse speelsters aan en ook Belgian Cat Heleen Nauwelaers keerde na verschillende jaren in het buitenland terug naar de heimat. In combinatie met enkele jonge talenten wil Kangoeroes Mechelen de komende campagne bevestigen. “Dat is niet evident, maar we gaan ervoor. De start in de Belgische competitie is alvast geslaagd. Tegen Namur Capitale tankten we vertrouwen en boekten we een overtuigende zege”, zei coach Arvid Diels.

Tien speelsters mochten tegen Namur scoren, daarvan haalden maar liefst vijf speelsters dubbele cijfers. Het zegt alles over de prestatie van Kangoeroes Mechelen in de “topper” tegen Namur Capitale. Van 23-13, ging het dan ook naar een 42-24 bonus halfweg. Na een 61-30 tussenstand drukten Laure Resimont (14 punten, 5 rebounds), Morgan Bertsch (19 punten, 5 rebounds), Eva Van Gils en de Franse debutante Lisa Berkani (11 punten, 5 rebounds, 4 assists) dan ook gezwind door naar een vernietigende 83-39 zege.

Meteen mooie publiciteit met het oog op het debuut in de ­Euroleague aanstaande donderdag, dan neemt Kangoeroes het in sporthal De Schalk in Willebroek op tegen het Hongaarse Sopron. De Hongaarse ploeg is de uittredende Europese clubkampioen. Uitkijken of de vrouwen van Kangoeroes Mechelen na de mannen, die vorige week knap wonnen in Willebroek van het sterke Chôlet, ook met een megastunt kunnen uitpakken? (cpm)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal