De spelers van Lyra-Lierse konden zondagmiddag meerdere keren juichen. © GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Mats Sterkens houdt zijn netten schoon tegen Berchem: “Heel tevreden met eerste clean sheet”

Lyra-Lierse lijkt helemaal vertrokken. Eén week nadat het bij de beloften van KV Mechelen een dubbele achterstand omboog in winst, pakten de Pallieters gisteren op het eigen Doelvelden een fraaie derbyzege tegen Berchem Sport. Het werd maar liefst 6-0. Zo hebben de Lierenaars een mooie 12 op 15 geboekt en rukken ze op in het klassement.

Kurt Guldentops

Jawel, er stond gisteren toch wat druk op de thuismatch tegen Berchem Sport voor Lyra-Lierse, dat tegen alle verwachting in twee van zijn drie opdrachten voor eigen publiek had verloren. Niet het verhoopte scenario en dus moest het blazoen wat opgepoetst worden in de Antwerpse derby.

“Die fraaie comeback tegen KV Mechelen een week eerder had ons heel veel deugd gedaan” vertelt doelman Mats Sterkens. “In dat grote stadion dergelijke weerbaarheid tonen en de zaak nog recht trekken, was heel bijzonder. Zeker voor onze fans, waarbij de rivaliteit met KV Mechelen nog fel leeft. Dat goed gevoel wilden we absoluut meenemen naar de wedstrijd tegen Berchem en dat is ons wonderwel gelukt”, glunderde de doelman.

Met de 6-0-monsterzege en de knappe 12 op 15 veegt Lyra-Lierse intussen zijn bleke competitiestart beetje bij beetje uit. “Ja, die recente prestaties geven de groep uiteraard heel veel vertrouwen”, bekent Sterkens. “Het is onze ambitie om een plaats bij de eerste vijf op te eisen en daar werken we stap voor stap naartoe. Het gaat alleszins allemaal de goede richting uit.”

De achtste match van het seizoen betekende meteen ook de eerste clean sheet voor Mats Sterkens. En dat moet de jonge goalie van de Pallieters toch heel veel deugd doen, want vorig jaar hield hij liefst elf keer zijn netten schoon in de competitie.

“Ach, voor mij stond die ruime zege echt wel voorop. Maar je hoort me zeker niet zeggen dat ik ontevreden ben dat we nu ook een eerste keer de nul wisten te houden. Voor een doelman is dat toch iedere match opnieuw een streefdoel. Hoe langer zo’n eerste clean sheet op zich laat wachten, hoe meer je er de focus op begint te leggen. Dus ja, ik ben heel tevreden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen