Racing Mechelen aanvoerder Kurt Weuts probeert de bal af te schermen. © Tom GOYVAERTS

RC Mechelen verliest nu ook van Pepingen-Halle: “Zelfde beeld als de voorbije weken”

RC Mechelen weet niet meer wat winnen is, het verlies tegen Pepingen-Halle betekent een één op negen. En ook het scoren zijn de groen-witten verleerd. Nu al drie matchen zonder doelpunt.

Geert Fierens

Het concept waar de tegenstanders de Racingers al een heel seizoen mee bekampen is voorspelbaar. Vanuit een sterke organisatie proberen een goed resultaat neer te zetten. “Dat verrast me toch wel”, zegt coach Greg Vanderidt. “We dwingen blijkbaar veel respect af en het druist ook in tegen onze principes. We kiezen voor aanvallend voetbal. Maar ergens begrijp ik het niet, we zijn toch niet de titelfavoriet. Ik merk wel dat Racing als een bedreiging wordt gezien.”

Het tactische plan van Pepingen-Halle was niet anders. “Met vijf achteraan en hopen op een voorsprong”, weet centrale verdediger Wout Kerckhofs. “Net als in Diegem, we hebben het daar moeilijk mee. Ze laten de bal aan ons, wij hebben het overwicht maar tegen een versterkte burcht is het niet gemakkelijk voor ons om openingen te vinden.”

De ruststand was 0-1, het maakte er de zaken voor Racing niet gemakkelijker op. Kerckhofs: “Een stilstaande fase en de bal werd in doel gekopt. Het gevreesde scenario voor ons, Pepingen-Halle leunde achteruit en we moeten ook eerlijk zijn. Veel kansen hebben we daarna niet meer afgedwongen, over de hele match een drietal. Te weinig om een match naar je hand te zetten. Op een tegenaanval werd het een kwartier voor tijd dan nog 0-2. Wij hebben de bal, maar geraken er niet door. Het volste recht ook van de tegenstrevers om ons op die manier te bestrijden. Tactiek is ook een onderdeel van het voetbal. Na de 0-5 in City Pirates leken we vertrokken, maar de laatste weken draait het telkens anders uit. Bocholt, Diegem, Pepingen-Halle. Die matchen leken wel kopieën van elkaar, met dat verschil dat we tegen Bocholt wel heel wat kansen afdwongen. Maar in onze laatste twee matchen was dat niet het geval. We zullen ons moeten herpakken en oplossingen moeten zoeken wanner we tegen een achterstand aankijken.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen