Heist aanvaller Mathieu Troonbeeckx probeert de Boomse verdediging van zich af te houden. © mpics

Heist en Mathieu Troonbeeckx leggen Rupel Boom over de knie: “Gemakkelijk was het niet”

Heist won met 3-1 van Rupel Boom, maar die zege kwam veel moeilijker tot stand dan de score doet vermoeden. Twee minuten voor het eind stond het nog gelijk.

“We begonnen heel goed aan de match”, vond coach Jo Christiaens. “In het eerste kwartier scoorden we ook de 1-0, maar die vroege goal kreeg geen verlengstuk in goed spel en meer goals. En op dat vlak brachten we te weinig. Deze drie punten zijn zeer welkom met de verplaatsing naar Hoogstraten in het vooruitzicht. Daar moeten we proberen weer een goed resultaat neer te zetten en op die manier de aansluiting te maken met de linkerkolom. Daar horen we ook thuis. Maar dan zullen we meer dan een kwartier goed moeten voetballen.”

Ook Mathieu Troonbeeckx was heel blij met de late zege. “Twee minuten voor tijd stond het nog gelijk. De strafschop voor de 2-1 stond buiten discussie. Ook de Boomse spelers protesteerden nauwelijks. Sam Van Aerschot nam zijn verantwoordelijkheid en de belangrijke 2-1 was een feit. Want we speelden toen toch al een tijd met een man meer. Rupel Boom heeft zich heel kranig verweerd, al viel de 1-1 voor mij wat uit de lucht. Gemakkelijk was het niet, daar moeten we eerlijk in zijn. Het resultaat is goed, maar het spel dat we brachten kan zeker nog beter. Dat ik de 3-1 nog maak in blessuretijd, is mooi en geeft de zege nog iets meer kleur. We hadden wat recht te zetten na de 4-1 nederlaag tegen Knokke. Op zich zijn deze wedstrijden geen cadeau, iedereen verwacht een zege. Het was niet altijd mooi. Maar meer dan een match winnen, kan je ook niet doen, hé.” (lacht)

MEER OVER KSK Heist

MEER OVER VOETBAL