Bornem-speler Nicolas De Strooper kon zijn ontgoocheling niet verbergen na de late nederlaag. © Tom GOYVAERTS

Ruben Vervoort schiet Bevel naar deugddoende zege: “Gedaan wat we moesten doen”

Met een doelpunt in de 91ste minuut blijft Bevel op koers wat betreft het plan om zo snel mogelijk weer uit tweede provinciale te geraken. Ruben Vervoort (20) zag een verdiende zege tegen Bornem. “Het had in de eerste twintig minuten al 0-3 kunnen zijn. We deden dus wat we moesten doen.”

Patrick Poppe

Veel druk, maar te weinig echt doelgevaar zorgden ervoor dat het tot in het absolute slot leek alsof de punten zouden gedeeld worden tussen de twee degradanten van vorig jaar. Zelfs de manier waarop de twee ploegen aan de 1-1 waren geraakt, leek identiek: tweemaal via een afgeweken bal. Maar na een stevig offensief van meer dan een kwartier sleepte Bevel toch de overwinning uit de brand na een knal van Vervoort. “We hebben gedaan wat we moesten doen hier. Ik kan dit Bornem natuurlijk niet vergelijken met dat van vorig jaar toen we onderling het degradatieduel moesten uitvechten, want ik ben nieuw. We wisten wel dat het een moeilijke wedstrijd zou worden. Ik vond dat we te weinig de ruimte hebben benut”, zei Vervoort. “Toch hadden we al na twintig minuten met 0-2, 0-3 kunnen leiden en niet vergeten dat we in de tweede helft nog op de paal knalden ook. In het slotkwartier zijn we dan echt gaan drukken en moest Bornem wel achteruit. Dit is dus toch echt wel een verdiende overwinning. Het was wel even slikken toen Matthijsen al na 13 minuten geblesseerd uitviel. Myron is toch een van onze sterkhouders want hij zit al enkele weken in de goede flow, maar onze bank is zeker sterk genoeg om dat op te vangen.”

Ploeg vol dertigers en veertigers

Over die bank en over de ploeg wordt de jongste tijd veel gesproken want Bevel teert vooral op dertigers en zelfs veertigers. ‘Bevel is daar met zijn veteranen’, klinkt het dan. “Grappig, maar het klopt wel dat ik met mijn 20 jaar veruit de jongste ben, en na mij de gemiddelde leeftijd serieus hoger ligt. Maar kijk: de ‘veteranen’ van Bevel doen het toch maar weer. En je kan het ook bekijken vanuit het standpunt dat we een heel mature ploeg hebben die daardoor dit seizoen ver kan geraken.”

“De overwinning op Bornem is enorm belangrijk ook want we mikten op die tweede plaats. De opdracht is immers duidelijk: we willen kost wat kost direct terug uit tweede provinciale geraken. Een moeilijke opdracht want we zitten in een reeks waar alles kan.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen