© BFM, ATV

Vrouw op speedpedelec zwaargewond na aanrijding met wagen in Zandhoven

Zandhoven -

Op de Liersebaan in Zandhoven is een fietsster maandagmiddag zwaargewond geraakt nadat ze werd aangereden door een wagen. De bestuurder wilde rechts afslaan en had de speedpedelec wellicht te laat gezien.

nelo

Het ongeval gebeurde rond 11 uur. “Een bestuurder reed met zijn wagen op de Liersebaan (N14) tussen Massenhoven en Zoersel”, vertelt Els Kusters, woordvoerster van politiezone Zara. “De bestuurder wilde rechts een zijstraat inslaan, maar reed daarbij een vrouw op een speedpedelec aan die op het fietspad reed.”

Omdat de fietsster onder de auto terecht kwam, werd de brandweer ter plaatse gevraagd voor geknelden. “De vrouw kreeg de eerste zorgen toegediend en werd gewond naar het AZ Voorkempen in Malle gebracht. Ze is niet in levensgevaar”, aldus Kusters. De bestuurder en de passagier in de auto bleven ongedeerd maar waren wel onder de indruk van het ongeval.

Het is niet duidelijk hoe snel de vrouw met haar speedpedelec reed op het ogenblik van het ongeval. De precieze omstandigheden worden door de politie onderzocht.

LEES OOK. Steeds meer speed pedelecs op onze wegen, maar infrastructuur kan die explosie niet aan: “Snelheidsverschil is gewoon erg gevaarlijk”

© BFM

© BFM

© BFM

© BFM

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Meest gelezen