Benjamin Bergs (rechts) en teamgenoot Afonso uit Portugal tijdens de prijsuitreiking. ©  RR

Twee keer brons voor PIVA op internationale wedstrijd in Italië

Antwerpen -

Benjamin Bergs en Yasmin Barrientos Rojas, leerlingen van PIVA, behaalden een bronzen medaille op de 35ste editie van AEHT in Italië. De internationale wedstrijd voor hotel- en toerismescholen bekroont de beste leerlingen in verschillende categorieën.

Deze week vond de 35ste editie van AEHT - Association Européenne des Ecoles d’Hôtellerie et de Tourisme - plaats, dit keer in Senigallia in Italië. PIVA neemt van bij de start van AEHT in 1988 jaarlijks deel aan de internationale wedstrijd. Zeven leerlingen konden hun grenzen verleggen in culinaire en toeristische competities. Vier leerlingen hotel, twee leerlingen toerisme en één leerling bakkerij van PIVA gaven het beste van zichzelf tijdens de competities. Uiteindelijk neemt PIVA dit jaar twee bronzen medailles mee naar huis.

Een van hen is Benjamin Bergs van 6 Horeca. Hij vormde een team met Afonso uit Portugal en Lukas uit Oostenrijk. Zij hadden als opdracht het bereiden van finger food, een vegetarische starter met pasta en als hoofdgerecht konijn in porchetta.

Yasmin Barrientos Rojas (Nieuwkerken-Waas) van 6 Horeca toonde zich een zeer bekwame zaalmedewerker en wint brons met haar teamgenoot Daan uit Nederland.

Yasmin Barrientos en teamgenoot Daan uit Nederland tonen trots hun medaille. ©  RR

 jas

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners