©  BELGA

DISCUSSIE. Moet de voetbalbond overwegen om hooligans een levenslang stadionverbod te geven?

De clasico tussen Standard en Anderlecht is bij een 3-1 tussenstand afgefloten na iets meer dan een uur spelen. De RSCA-fans misdroegen zich herhaaldelijk door vuurwerk, stoeltjes en lampen op het veld te gooien. Na de wedstrijd gingen fans van Standard de Anderlechtsupporters uitdagen waardoor er vuurpijlen heen en weer gingen. Er geraakten 20 fans en 3 agenten gewond.

debn

LEES OOK. Nieuw dieptepunt voor Anderlecht: match tegen Standard voortijdig afgefloten nadat veld tweemaal bekogeld wordt met vuurpijlen

Het was niet de prettigste voetbalavond voor menig voetbalsupporter in het Stade Maurice Dufrasne in Luik. Bij een 3-1-stand gooiden ‘fans’ van Anderlecht een tweede keer vuurpijlen op het veld waardoor de wedstrijd afgefloten werd. Na de wedstrijd kwam het ook nog eens tot een confrontatie met supporters van Standard toen die gingen provoceren aan de bussenparking van de bezoekers. Er gingen vuurpijlen heen en weer. Daarbij viel onder meer een vuurpijl op het dak van de spelersbus van Anderlecht.

De spelers zaten tot 22.30 uur, meer dan tweeënhalf uur na het laatste fluitsignaal, nog vast in het stadion. Aan het oefencentrum in Neerpede stond opnieuw een horde boze fans te wachten. Maar de politie was aanwezig om de veiligheid te garanderen. Uiteindelijk trokken ze naar het oefencomplex van de Rode Duivels in Tubeke om dan richting Anderlecht te keren wanneer de rust was wedergekeerd.

LEES OOK. Reactie Pro League laat niet lang op zich wachten: Anderlecht krijgt 50.000 euro boete voor wangedrag fans op Standard

Dit blijft uiteraard niet zonder gevolgen. Zeker is dat Anderlecht minstens 50.000 euro boete zal moeten betalen. Dat staat zo in het intern reglement van de Pro League, het overkoepelend orgaan van de profclubs. CEO Lorin Parys kondigde dat ook al meteen na de incidenten aan. Maar is dat genoeg volgens jou? Vind jij dat de voetbalbond hooligans een levenslang stadionverbod moet opleggen?

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER