©  BELGA

Oktoberfesten op het Lisp: Lierse gaat in vijf dolle minuten van 0-1 naar 3-1 en is de nieuwe leider

Helemaal alleen op nummer één! Oktoberfesten vooraf, een delirium na afloop op het Lisp waar de Pallieters in vijf dolle minuten van 0-1 naar 3-1 gingen. Goed voor de leidersplaats in de Challenger Pro League. “Al zijn we daar niet zo mee bezig”, temperde Nils Schouterden, die een voet had in alle drie goals.

Kurt Guldentops

Een zondvloed over het Lisp deed de partij na twintig minuten noodgedwongen een klein kwartiertje stilleggen. Ligt daar de basis van de zo belangrijke zege van Lierse zondagavond tegen Lommel? We zullen het wellicht nooit weten, maar een nadeel was het zeker niet. Hoe snedig de Pallieters ook aan hun dagtaak tegen de Noord-Limburgers begonnen, de 0-1 na een klein kwartier kwam snoeihard binnen. Lierse leek tijd nodig te hebben om zich te herstellen en werd daarbij geholpen door de weergoden. Scheidsrechter Bourdeau’Hui legde de partij stil, toen het Lisp volledig werd ingepalmd door stortregen en stormweer.

LEES OOK. Ook Lierse - Lommel even stilgelegd, maar dan door hevig onweer

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Een geluk bij een ongeluk”, gaf Nils Schouterden toe. “Want ondanks ons sterk begin liepen we toch weer op die vermijdbare tegentreffer. En zag je ons spelpeil snel dalen. Hoe we die tijd in de kleedkamer hebben benut? Door een keertje stevig tegen elkaar te schreeuwen en aanpassingen te doen. Ja, dat kan in deze groep. We hangen zo sterk aan mekaar en namen ons voor samen de mouwen op te stropen en een vuist te maken. De efficiëntie die we in het begin van de match ontbeerden, was plots terug.”

En of! In vijf dolle minuten keerde Lierse de situatie helemaal om. Met telkens een voet van Nils Schouterden in alle drie goals. Eerst met een kort pasje naar Van Acker op een vrijschop, nadien een pre-assist op een voorzet richting Rocha en de rake rebound van Vekemans. Goal nummer twee nam Schouterden zelf voor zijn rekening.

LEES OOK. ONS OORDEEL. Lierse zet in vijf dolle minuten scheve situatie recht, Schouterden betrokken bij drie doelpunten

“Uiteraard ben ik daar blij om, maar op mijn leeftijd weet je het allemaal wel te relativeren”, reageerde hij bescheiden. “Na de openingsmatch bij Jong Genk verdween ik uit de ploeg. Nu sta ik al een aantal weken terug op het veld. Ik heb het al zo vaak meegemaakt in mijn carrière. Ik weet hoe er mee om te gaan. In al die tijd is het teambelang blijven primeren. Dit is werkelijk zo’n fantastische groep. Het is geweldig om er deel van uit te maken.”

Door zijn vierde thuiszege in vijf opdrachten op het Lisp hijst Lierse zich opnieuw naar de kop van het klassement. Al lijkt niemand op het Lisp daar echt mee bezig.

“Natuurlijk is het leuk en zullen we er alles aan doen om bovenaan te blijven. Maar het was vooraf zeker geen extra motivatie. We wilden vooral Lommel kloppen om een goede zaak te doen in het klassement en ons net iets steviger binnen de eerste zes te nestelen. We kijken niet te ver vooruit binnen de groep. We zijn veel meer met het collectief dan met cijfers bezig. Kijk naar de match met Lommel. Die ploeg telt veel meer individuele klasse dan ons, maar wij stellen daar een hecht blok tegenover. En het blijkt dat flink wat teams daar toch de nodige moeite mee hebben.”

LEES OOK. REACTIES. Daan Vekemans viert eerste basisplaats met doelpunt voor Lierse: “Hier heb ik lang op gewacht”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

©  BELGA

LIERSE K.: Delanghe, De Schrijver, Raemaekers, Pupe, Laes, Van Acker, De Schryver, Schouterden (66’ Tarfi), Tabekou (86’ Gillekens), Vekemans (81’ Brebels), Rocha.

LOMMEL: De Busser, Lemoine (63’ Amankwah), Wuytens, Monjonell (57’ Chadli), Alves Roque, Granell (63’ Pierrot), Metinho, Thordarsson (80’ Kadiri), Belghali, Martinez (57’ Anello), Santos.

DOELPUNTEN: 14’ Martinez 0-1, 30’ Van Acker 1-1, 31’ Schouterden 2-1, 35’ Vekemans 3-1.

GELE KAARTEN: 9’ Vekemans, 12’ Metinho, 29’ Granell, 47’ Monjonell, 48’ De Schrijver, 86’ Santos.

RODE KAARTEN: geen.

SCHEIDSRECHTER: Bourdeau’Hui.

TOESCHOUWERS: 3.500.

MEER OVER Challenger Pro League

Meer sportnieuws