© Jürgen Geril, Ludo Vandewalle, Laurens Van Aert

Reactie Pro League laat niet lang op zich wachten: Anderlecht krijgt 50.000 euro boete voor wangedrag fans op Standard

De gestaakte match tegen Standard krijgt voor Anderlecht nog een staartje. Lorin Parys, de CEO van de Pro League, liet kort na het voortijdig affluiten van de wedstrijd al weten dat Anderlecht 50.000 euro boete krijgt voor het wangedrag van zijn supporters. Wellicht volgen er nog meer sancties.

Ludo Vandewalle

LEES OOK. Nieuw dieptepunt voor Anderlecht: match tegen Standard voortijdig afgefloten nadat veld tweemaal bekogeld wordt met vuurpijlen

Zeker is dat Anderlecht na het wangedrag van zijn supporters minstens 50.000 euro boete zal moeten betalen. Dat staat zo in het intern reglement van de Pro League, het overkoepelend orgaan van de profclubs. Een stopzetting van de wedstrijd kost de club 50.000 euro.

Er volgt ongetwijfeld ook een forfaitnederlaag, uitgesproken door het bondsparket. In het bondsreglement staat letterlijk dat de wedstrijd “geacht wordt verloren te zijn door de club van wie de fans verantwoordelijk waren voor de wanordelijkheden”. Anderlecht dus. Op dat officiële nieuws is het wel wachten tot het bondsparket de vordering doet en tot de Geschillencommissie die sanctie oplegt.

Er kan ook een wedstrijd achter gesloten deuren voor Anderlecht aan vasthangen. Die sanctie is voorwaardelijk of effectief. Het is overigens niet de eerste keer dat dit gebeurt. Op 12 april 2019 zorgden dezelfde paars-witte fans voor het stopzetten van Standard-Anderlecht na een achterstand. Dat was op de vierde speeldag van Play-off 1. Anderlecht stond op dat moment vijfde en dreigde Europees voetbal te missen.

MEER OVER Jupiler Pro League

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL