©  BELGA

Félix Auger-Aliassime steekt titel op European Open in Antwerpen op zak na zege tegen Sebastian Korda

Félix Auger-Aliassime (ATP 10) is de eindwinnaar van de zevende editie van de European Open (hard/648.130 euro). Het Canadese tweede reekshoofd versloeg op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 36) in twee sets: 6-3 en 6-4. De partij duurde 1 uur en 23 minuten.

Bron: BELGA

LEES OOK. European Open lokt 28.000 fans naar Lotto Arena: “Steeds meer spelers ontdekken de charmes van Antwerpen”

Beide tennissers hadden deze maand de topvorm beet. Auger-Aliassime triomfeerde vorig weekend nog in Firenze, Korda schopte het zeven dagen geleden tot de finale in Gijon, maar botste daarin op de Rus Andrey Rublev.

Het ging gelijk op tot 2-2, maar dan sloeg Auger-Aliassime een kloofje. De Canadees won tweemaal zijn opslag en snoepte Korda tussendoor de opslag af, goed voor een 5-2 voorsprong. Korda kon de scheve situatie niet meer rechtzetten en verloor de eerste set met 6-3.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Zelfde scenario in de tweede set, toen Korda bij 2-2 zijn opslag verloor. Auger-Aliassime bleef zelf foutloos en liep uit naar 4-2 en 5-3. Auger-Aliassime kwam niet meer in de problemen, benutte zijn eerste matchpunt en serveerde uit naar 6-4 setwinst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Auger-Aliassime volgt op de erelijst de Italiaan Jannik Sinner op, die vorig jaar in de finale de Argentijn Diego Schwartzman versloeg.

De 22-jarige Auger-Aliassime, die vorig weekend nog de eindzege op het ATP-toernooi in het Italiaanse Firenze veroverde, behaalt zijn derde ATP-titel. Dit jaar was hij ook al de beste in Rotterdam. Daar staan negen verloren finales tegenover voor de Canadees. Korda, ook 22 jaar oud, veroverde vorig jaar in Parma zijn tot dusver enige ATP-titel. Behalve in Gijon verloor hij vorig jaar ook een finale in Delray Beach.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis