Archiefbeeld ©  mvl

Club Brugge-supporter in het ziekenhuis met tien gebroken ribben, maar “versie van de feiten is anders dan op sociale media”

Het parket van Halle-Vilvoorde is een onderzoek gestart naar feiten van agressie die zich de voorbije nacht hebben afgespeeld op een snelwegparking in Groot-Bijgaarden, in de provincie Vlaams-Brabant. Supporters van voetbalploeg Club Brugge zouden daarbij twee mannen agressief benaderd hebben, waarop één van hen, in een poging om te ontsnappen, twee van de aanvallers zou aangereden hebben.

Junior Verbeeke, Cedric Lagast, Wim Verhaert

Op sociale media circuleerden beelden waaruit moest blijken dat Anderlecht-fans op de snelwegparking twee supporters van Club Brugge opzettelijk hadden aangereden. Het onderzoek van politie en parket concludeert het tegendeel.

“Op basis van de camerabeelden die we momenteel al hebben kunnen bekijken, blijkt dat een tien à twintig personen, vermoedelijk dus supporters van Club Brugge, op een bepaald moment de bestuurder van een witte bestelwagen agressief benaderden”, aldus het parket. Die man kon ontkomen, waarop de groep zich keerde naar een andere bestuurder, die achteraf de broer van de eerste blijkt. Die gaven ze een paar klappen, probeerden hem uit zijn voertuig te trekken, en schopten en sloegen op zijn voertuig.

Bij het wegrijden na de agressie blijkt uit de beelden dat hij twee mensen raakt. Niet zozeer opzettelijk, observeert het parket, maar eerder om aan de agressie te ontsnappen. Eén man mocht na verzorging naar huis, een tweede brak tien ribben, en liep een gedeeltelijke klaplong en een gebroken borstbeen op.

“Ik heb zondagavond al kunnen babbelen met papa”, vertelt Ward, zoon van Theo Verschuere. Ze maakten samen de verplaatsing naar Union met Club Brugge. “Papa liep over de parking met een zak chips, toen er plots wat tumult was rond een wagen. De personen in de wagen probeerden te vluchten en reden daarop plots plankgas achteruit. Papa liep net achter die wagen, en werd zo eigenlijk overreden. Dat beeld staat op mijn netvlies gebrand.” De vijftiger uit Zuienkerke, West-Vlaanderen, is ondertussen stabiel en verkeerde nooit in levensgevaar. “Ik ben in shock en heb nog niet geslapen. Het is niet duidelijk of die chauffeur expres over mijn vader heeft gereden, want ik denk dat die mensen zelf wilden vluchten.”

“De bestuurders van beide betrokken voertuigen hebben zelf de politie gecontacteerd om aangifte te doen van de feiten. Dit betreft twee Oekraïners, en voor zover wij weten geen Anderlechtsupporters”, vervolgt het parket. De tweede bestuurder werd verhoord. Omdat zijn verklaringen, verwondingen en schade aan zijn wagen strookten met de camerabeelden, mocht hij na het verhoor beschikken. Het parket stelde een wetsdokter en een verkeersdeskundige aan, en onderzoekt of er eerder al een confrontatie was.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER