Themabeeld. ©  Shutterstock

Dieven trekken gsm uit de handen van peuter en gaan ervandoor

Antwerpen -

Twee dieven hebben een laffe diefstal gepleegd op het Kiel. Ze trokken een gsm uit de handen van een peuter die een filmpje aan het kijken was terwijl haar mama druk in de weer was.

jtp

Het incident speelde zich af in de Van Peenestraat. “Het kind van twee jaar was een filmpje aan het kijken aan de voordeur van een appartementsgebouw terwijl haar mama in de hal bezig was”, zegt woordvoerder Wouter Bruyns van de Antwerpse politie.

“De vrouw hoorde twee personen lachen. Toen ze opkeek, was de gsm weg.” Ze verwittigde de politie, maar kon geen beschrijving geven van de daders. De politie spoort hen en de gestolen gsm verder op.

Ook op het Sint-Jansvliet werd iemand vrijdagnacht het slachtoffer van een gsm-diefstal. Een 35-jarige man kwam er ten val, maar werd recht geholpen door een passant. Die nam echter in een tijd de gsm uit de jaszak van het onfortuinlijke slachtoffer en liep weg in de Voetgangerstunnel richting Linkeroever.

“De interventiepatrouille kreeg informatie van de track and trace van de mobiele telefoon en het team noodhulp ging op Linkeroever op zoek naar de verdachte”, aldus Bruyns. “Samen met de operatoren in het Realtime Intelligence Center (RTIC) kon de verdachte gevat worden in de Gloriantlaan.” De veertiger had de gsm op zak en stond al gekend voor andere diefstallen. Hij werd overgebracht naar het politiekantoor voor verhoor.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio