©  BELGA

Dominic Thiem knokt zich voorbij Hubert Hurkacz naar halve finales European Open

Dominic Thiem (ATP 132) heeft zich geplaatst voor de halve finales van de European Open (hard/648.130 euro). De Oostenrijker versloeg vrijdag in de kwartfinales op het hardcourt in de Antwerpse Lotto Arena het Poolse topreekshoofd Hubert Hurkacz (ATP 11) in drie sets: 3-6, 7-6 (11/9) en 7-6 (7/4). De partij duurde net geen drie uur. Thiem speelt om een finaleticket tegen de Amerikaan Sebastian Korda (ATP 36).

Sam VarewyckBron: BELGA

Thiem verloor meteen zijn eerste opslag waardoor Hurkacz kon uitlopen. De Pool liet de Oostenrijker niet naderbij sluipen en bleef zelf foutloos, goed voor vlotte setwinst. In de tweede set hielden beide tennissers mekaar in evenwicht. De beslissing viel in een spannende tiebreak waarin, nadat Hurkacz drie matchballen onbenut liet, Thiem de setstand gelijk trok. Onveranderd spelbeeld in set drie, met een ontknoping in een tiebreak. Thiem liep snel uit tot 4-1 en liet de Pool niet meer naderen.

Korda gaf in de kwartfinales het Japanse achtste reekshoofd Yoshihito Nishioka (ATP 39) een pak slaag en haalde het met 6-0 en 6-2.

Thiem, in 2020 winnaar op de US Open en ook finalist op de Australian Open (2020) en Roland-Garros (2018 en 2019), schakelde in de eerste ronde wildcard Michael Geerts (ATP 268) uit in twee sets (6-4 en 6-0). Op zijn hoogtepunt schopte de 29-jarige Oostenrijker het tot de derde plaats op de wereldranglijst, maar hij is door blessureleed ver teruggezakt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Tennis