De band Triple Temper uit Kontich meldde zich al aan op het nieuwe platform. © RR

Cultuurregio brengt talenten en organisatoren uit de zuidrand samen

Mortsel -

Cultuurregio Zuidrand heeft met Talent uit de Zuidrand een platform gelanceerd waarbij iedereen uit de streek zijn of haar talenten kan voorstellen. Het initiatief moet organisatoren en lokale talenten met elkaar verbinden.

Filip Spoelders

Tijdens de eerste Mix and Match Sessie, een inspiratie- en netwerkmoment voor cultuurspelers in de regio, in Kunstfabriek Kaleidoscoop van Mortsel stelde de Cultuurregio het online platform voor.

“Door de afgelopen coronajaren was het erg moeilijk om een verbindende factor te zijn voor cultuur in onze regio. De Cultuurregio heeft stevig gewerkt om de culturele spelers in de Zuidrand te zoeken, te ontmoeten en om linken te leggen naar elkaars werking. Maar tot een echte brede ontmoetingsdag kwam het nog niet. Daar brachten we met onze eerste Mix and Match Sessie verandering in”, zegt Bart Seldeslachts, voorzitter van de Streekvereniging Zuidrand.

Cultuurregio Zuidrand werd in 2020 opgericht als onderdeel van Streekvereniging Zuidrand. Het heeft met Aartselaar, Edegem, Kontich, Hove, Lint, Mortsel en Borsbeek hetzelfde werkgebied.

Na het inspiratiemoment kunnen cultuurspelers, organisatoren en locaties elkaar voortaan ontmoeten op het platform Talent uit de Zuidrand.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio