Winnie Faes is op 1 oktober gestart met haar nagelstudio. ©  Joren De Weerdt

Vijftiger start nagelstudio om legenestsyndroom tegen te gaan: “Het zen-moment voor de klanten geeft ook mij rust”

Oevel -

Oevel (Westerlo) is met Essentials een nagelnieuwe nagelstudio rijker. Winnie Faes (50) behaalde dertig jaar geleden haar diploma schoonheidszorg en deed er jarenlang niets mee, tot nu. “Ik volgde het afgelopen halfjaar een extra opleiding manicure en ben blij dat ik nu mijn eigen studio kan beginnen”, vertelt ze trots.

Bieke Lathouwers

Niet dat de crisis Winnie dwingt om eindelijk aan de slag te gaan. Het legenestsyndroom stimuleert haar om een eigen zaak te starten. “Kleinschalig en gewoon in een kamer bij ons thuis”, verontschuldigt ze zich bijna. Nochtans is die kamer mooi versierd met een opvallend roos bloemstuk aan de deur en is de installatie netjes in een gezellige ruimte geplaatst. “Het grote voordeel is dat ik zo geen aparte locatie moet huren en ook niet gebonden ben aan vaste uren of dagen. Mijn man heeft ook zijn praktijk aan huis. Als hij ’s avonds aan het werk is, kan ik ook de studio openen voor mijn klanten.”

Het idee om een eigen zaak te openen, sluimerde al een tijdje. “Ik heb in het middelbaar schoonheidszorg gestudeerd in Mol, de voortgezette regentaatsopleiding volgde ik in Gent. Jammer genoeg moest ik door een allergie stoppen met die studie. Als ik van richting wilde veranderen, moest ik helemaal van nul beginnen en dat zag ik toen niet zitten. Ik begon te werken in de verkoop en heb dat een jaar of tien gedaan”, vertelt Winnie over haar eerste job. “Daarna ben ik thuisgebleven voor de kinderen. Nu zij op kot zitten, kriebelt het om weer aan de slag te gaan.”

Dre Cosmetics

Eerst overwoog Winnie om buitenshuis te gaan werken. Een parttime job in de verkoop bijvoorbeeld. “Nadeel is dat je in de verkoop altijd op zaterdag moet werken en net dan zijn de kinderen thuis. Niet ideaal, dus dacht ik verder. Zo kwam ik op het idee om in Westerlo, bij Dré Cosmetics, een opleiding manicure te volgen. Dat is onderdeel van schoonheidsinstituut Payeska, waar ik zelf altijd ga om mijn nagels te laten verzorgen. Dré Cosmetics zorgde voor de perfecte opleiding, begeleiding en ondersteuning. Ook nu de cursus is afgerond kan ik nog altijd bij hen terecht met al mijn vragen.”

De opleiding volgde Winnie bij Dré Cosmetics. ©  Joren De Weerdt

Terwijl Winnie Faes haar verhaal doet, werkt ze geconcentreerd verder aan de nagels van Leen. “Ik ken Winnie al jaren en voor mij kwam deze nagelstudio op het perfecte moment”, reageert ze. “De dame die tot nog toe mijn nagels verzorgde, is er net mee gestopt. Dit is voor mij puur genieten. Het duurt zo’n anderhalf uur voor de perfecte manicure. Ik kies doorgaans voor gelnagels in één kleur. Sober, maar altijd netjes. Met zo’n nagelbehandeling zien je handen er altijd verzorgd uit.”

De meeste klanten komen na een week of drie terug voor een nieuwe behandeling. “In die tijd groeien je nagels en krijg je achteraan ‘uitgroei’, de kleur zelf houdt heel de tijd stand en dat is er zo praktisch aan. Ik doe daar nochtans alles mee”, zegt Leen.

Nuttig

Na verscheidene lagen doorzichtige, beschermende gel, komt de kleur erop. Elke laag droogt onder een UV-lamp. Leen laat het allemaal erg ontspannen gebeuren. “Ik vind het heel rustgevend om hier te komen. Als ik na een drukke ochtend de kinderen op school heb afgezet, is het zalig om hier verwelkomd te worden met een kopje koffie. Zo ben ik in geen tijd weer helemaal relaxed. Gezellig bijpraten, even nietsdoen en dan met een mooi stel nagels weer naar huis gaan.”

Een behandeling duurt anderhalf uur. ©  Joren De Weerdt

En op die manier geniet ook Winnie van haar nagelstudio. “Ik voel me weer nuttig en het geeft een erg fijn gevoel om de klanten hier gelukkig buiten te zien wandelen. Dat zen-moment voor de klanten is er ook voor mij. Toen de kinderen op kot gingen, had ik zo’n beetje hetzelfde gevoel als mensen die met pensioen gaan. Alleen voelde ik me daar nog te jong voor. Eens een keertje gaan winkelen is fijn, hobby’s ook, maar niet constant. Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan, maar wilde nu weer echt een job en zo is Essentials geboren. Mijn man koos de naam, onze dochter creëerde het logo. Hoelang mijn carrière zal duren en hoeveel uren ik eraan ga spenderen, dat zien we wel. Ik ben nu al heel blij dat ik begonnen ben, de rest wijst zichzelf wel uit.”

Essentials, Blauwvoetstraat 4, 2260 Oevel-Westerlo, 0496.87.70.28.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Net Open