©  DBA

Inge Vervotte maakt comeback in de politiek en krijgt weer een rol bij CD&V

De partijraad van CD&V heeft met Nathalie Muylle en Robrecht Bothuyne twee nieuwe ondervoorzitters aangeduid. Inge Vervotte, die de actieve politiek jarenlang geleden vaarwel zei, komt in de partijraad.

wverBron: Belga

Vervotte was in het verleden onder meer Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin en federaal minister van Ambtenarenzaken en Overheidsbedrijven voor CD&V. In 2013 verliet ze de actieve politiek om voorzitster te worden van zorgnetwerk Emmaüs. Kort daarop werd ze ook tot bestuurslid van de Katholieke Universiteit Leuven benoemd.

Met de regelmaat van een klok werd ze sindsdien gepolst om terug te keren in de federale of Vlaamse regering. “Ze krijgt nu een formele rol in het nieuwe verhaal dat Mahdi wil schrijven”, klinkt het in De Tijd. “Ik heb altijd al veel respect gehad voor haar. Ze heeft me vaak geadviseerd. Ik ben blij dat ze dat ook in de partijraad wil doen”, zegt partijvoorzitter Sammy Mahdi in de krant.

De partijraad verwelkomt naast Vervotte ook drie andere nieuwe leden: Rita Triest, schepen in Liedekerke, Kris Poelaert, burgemeester van Herne, Steven Matheï, burgemeester van Peer.

De twee nieuwe ondervoorzitters Nathalie Muylle en Robrecht Bothuyne werden voorgedragen door voorzitter Sammy Mahdi. Kamerlid Muylle moet de partij helpen bij de begeleiding van de lokale afdelingen. Ook de strategische voorbereiding van de gemeenteraadsverkiezingen van 2024 behoort tot haar takenpakket. Vlaams Parlementslid Bothuyne moet werken aan de positionering van de partij op lange termijn en moet de relatie met het middenveld en de maatschappelijke organisaties weer definiëren.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER