Archiefbeeld Heist Loopt Warm. © Dirk Vertommen

Heist Loopt Warm keert terug na twee gemiste edities: “Winkels in Bergstraat zijn gelijktijdig open”

Heist-op-den-Berg -

Het winterse wandel- en loopevenement voor het goede doel Heist Loopt Warm keert na twee coronajaren terug voor een vierde editie op vrijdagavond 16 december. Gelijktijdig organiseert het Bergstraatcomité een laatavondshopping in de Bergstraat. “Een schitterende kruisbestuiving”, vinden de initiatiefnemers.

Kristof Van Rompaey

Vorig jaar zag het ernaar uit dat Heist Loopt Warm een editie zou krijgen, maar corona stak daar toch nog een stokje voor. Dit jaar zien de organisatoren geen obstakels meer voor een geslaagde editie. “Met heel veel goesting kijken we ernaar uit om opnieuw een warme gloed door Heist-centrum te sturen”, meldt Gert Vercammen namens de organisatoren van Actie Zorgenmens. “Gezien de omstandigheden van de laatste twee jaar en wat zich nu afspeelt rondom ons, zien we ons zelfs verplicht om een nieuwe Heist Loopt Warm te organiseren.”

De start en aankomst bevinden zich opnieuw onderaan de berg. Dj Milano komt er voor ambiance zorgen. Ook de lokale cafés zorgen als vanouds voor sfeer en gezelligheid. Het traject zal opnieuw ongeveer drie kilometer lang zijn.

Feeërieke passages

“We zien het als een uitdaging om telkens met iets nieuws te komen. Zo blijft het voor de deelnemers plezierig”, vertelt Vercammen. “We kunnen daarvoor rekenen op verschillende partners, waaronder nu ook het Bergstraatcomité. Zij organiseren een laatavondshopping tot 22u. Heist Loopt Warm zal op zijn beurt de Bergstraat helemaal integreren in het parcours. Er is straatanimatie voorzien en je zult een ritje kunnen maken op de draaimolen.”

De deelnemers doen ook nu weer enkele markante locaties aan. “In een feeëriek verlicht Sint-Lambertusinstituut bieden de leerlingen en leerkrachten een creatief lichtspel aan, ondersteund door professionals van Double You Music. We kunnen er ook de sporthal gebruiken”, zegt Vercammen. “Zorginstelling Nethedal gaat ze ombouwen tot Villa Nethedal, waar ze je graag verwennen en laten kennismaken met hun werking. Er staat ook een passage in het voormalige Blokker-pand in de Bergstraat gepland, vroeger bekend als Cinema Flora. Intussen onderhandelen we nog met twee tot drie extra passages. Hierover later meer.”

Verenigingen, bedrijven en scholen kunnen dit jaar opnieuw minimum vijftig meter van het parcours afhuren om publiciteit te maken. Ze kunnen er een attractie plaatsen, voor animatie zorgen, verlichting aanbrengen of een drankje en een hapje aanbieden.

Goede doelen

De Actie Zorgenmens -de benefietwerking van Rotary Heist-op-den-Berg- reserveert de opbrengsten dit jaar voor twee goede doelen. “We organiseren Heist Loopt Warm onder impuls van De Warmste Week van Studio Brussel”, zegt Vercammen. “Daarom voorzien we een belangrijk bedrag voor hun DWW-fonds. Een ander deel van de opbrengsten gaat naar de afwerking van het nachtverblijf van Nethedal. Vanaf juni 2023 zullen er twaalf bewoners met een mentale beperking terechtkunnen in hun nieuwbouw op de Werftsesteenweg.”

Vertrekken voor een rondje Heist Loopt Warm kan tussen 19 en 21u. “Eén rondje kost 6 euro, maar je kunt er meer afleggen”, zegt Vercammen. “Zo breng je dus ook meer centen in het laatje voor de goede doelen. Twee rondjes kosten 10 euro. Per extra ronde komt er dan nog eens 5 euro bij. We hopen natuurlijk dat iedereen er minstens twee of meer doet. Net als bij vorige edities zijn ook bedrijven en verenigingen van harte welkom. Het bedrijf en de vereniging met het grootste aantal deelnemers wordt opnieuw voor een jaar het warmste bedrijf of vereniging van Heist.”

www.heistlooptwarm.be, info@heistlooptenzingt.be

MEER OVER DOEN!-tips Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio